Körpanoráma

Az Égei-tenger egy kis görög ékkövén, Antiparos szigetén felépült Cronus egy modern, félig földalatti villa, amely lehengerlő, a hatalmas kékre nyíló kilátást nyújt. A modern lakóprojektet az amorf domborzat ihletette, melyet az athéni székhelyű DECA építésziroda építészeti megoldásokba fordított át.


Az épület egy, a szikkadt tájból kiemelkedő, kör alakú sziluett, amely a pazar tengeri és hegyi kilátást dicséri. A kör alakú tető modern remekmű, mely egyúttal optimalizálja a külső terek árnyékolását. A kő- és üvegfalakkal körbeölelt központi udvar nyitott az ég felé és nyugodt életteret kínál a lakók számára.

Cronus

Egy félig földalatti, kör alakú otthon a szigeten

A több mint 880 négyzetméteres telken elhelyezkedő Cronus ideális választás a nyugalomra és csendre vágyók számára. A kis, sziklás sziget csak hajóval érhető el testvérszigetéről, Pároszról, és nagy régészeti jelentőségéről ismert. Az építészek ennél a projektnél arra törekedtek, hogy megőrizzék a táj értékeit, és gazdag textúrával és színekkel gazdagítsák a természetes terepet. Ennek érdekében olyan természetes anyagokat választottak, mint a kő, a bambusz és a látszóbeton.

Cronus
A villa – amelyet a Greece Sotheby’s International Realty-n keresztül, 7,65 millió euróért lehet megvásárolni – stílusos, tágas és kényelmes lakóteret nyújt pazar felszereltségével. Az ingatlan része egy végtelen medence is, amely finoman követi a ház ívelt kialakítását. Ahogy az építészek fogalmaztak, „azt az érzést nyújtja a medencében úszóknak, hogy belezuhannak a horizontba”.

Cronus

Békés, privát és hangulatos lakóhely

A L’Elephant Interiors Portugal csapata által tervezett beltérben hat hálószoba és kilenc fürdőszoba található: a felső szinten találhatók a lakóterek, a nagy, padlótól a mennyezetig érő ablakok pedig rengeteg természetes fénnyel árasztják el a szobákat és lenyűgöző kilátást biztosítanak. A tervezőcsapat Bi-fold ajtókat választott, hogy összekapcsolja a belső társalgót a kültéri teraszokkal, elmosva így a határt kültér és beltér között.

Cronus
„A külső tér középpontjában egy nagy, árnyékos étkező található, amely képeslapra illő kilátást nyújt, a szabadtéri házimozi és grillezőhely pedig ideális otthonná teszi a Cronust szórakozásra, partik lebonyolítására. A külső tereket bambusztető árnyékolja, míg a belső falak az épület íves mintázatát tükrözik, szellős és hangulatos légkört teremtve.”

Cronus

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek