Címjelzős fészkelődobozok

Mikołaj Nicer és Paweł Frej bemutatják a Numbird-et, egy számjegy alakú fészkelődobozt, amely utcai címjelzőként is funkcionál, és a városi madarak élőhelyeit népszerűsíti. A díjnyertes projektjük, a Közös házunk továbbfejlesztett változata. A Numbird célja, az életminőség javítása és a fenntartható fejlődés elősegítése. A projekt ötvözi az esztétikai vonzerőt a praktikus funkcionalitással, hogy kezelje az urbanizáció okozta természetes élőhelyek elvesztését.


A Numbirdet úgy tervezték, hogy a családok könnyen összeszerelhessék, elősegítve az érzelmi elkötelezettséget, különösen a gyermekek körében. A készlet természetes olajjal kezelt, vízálló rétegelt lemezből készült alkatrészeket és a gyors összereléshez szükséges összes alkatrészt tartalmazza, amelyeket egy futárbarát dobozban szállítanak. A Numbird városi tájba való integrálásával a tervezők remélik, hogy harmonikus életkörülményeket teremtenek az emberek és a madarak számára.
A városi területek gyors fejlődésével számos természetes élőhely megsemmisült, ami jelentős hatással van a kismadár-populációkra. A modern építési technológiák drasztikusan csökkentették e madarak biztonságos helyeit. Mikołaj Nicer (a Nicer Design alapítója) és Paweł Frej (a Hibrands általános kreatív igazgatója) ezzel a problémával foglalkozik; gyakorlati és szimbolikus megoldást kínál a madarak élőhelyeinek támogatására. A projekt ösztönzi a közösség részvételét: a családok közösen szerelik össze és helyezik el a madáretetőket, ezzel elősegítve a közös felelősség és a vadon élő állatok iránti empátiát.

A Numbird népszerűsítésével az alkotók olyan városokat képzelnek el, ahol az emberek és a madarak békésen tudnak együtt élni, javítva a városi környezetet minden lakos számára. A projekt a tervezők korábbi sikereire épít, többek között olyan elismerésekre, mint a Red Dot Design Award, az IF Award Gold és a Pentawards.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek