„Mi mindig hiszünk a mesékben” – Szegeden az Ezeregy éjszaka

Visszatért Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljének csapata Szegedre. A közönség ismét ősbemutatója helyszínén láthatja a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezését. Újra születésének helyszínén próbál a tavalyi év legnagyobb musicalszenzációja, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszakája. A world musical népes szereplőgárdája hétfőn látott ismét munkához a Szegedi Nemzeti Színházban Juronics Tamás rendező, koreográfus vezetésével.

A Szabadtéri nemcsak a város és a régió, de az ország kulturális életének is kiemelt zászlóshajója, amely a legtöbb nézőt vonzza évről évre a nyári színházi fesztiválok sorában. Már több, mint 75000 jegy talált gazdára az idei produkciókra, amelyek közül 24000 idén is az Ezeregy éjszakára szól, amelynek hat estéjére már csak elvétve kaphatók belépők. Barnák László, a Szegedi Szabadtéri főigazgatója hangsúlyozta, hogy a nagyszabású musical a Szabadtéri Játékok eddigi legsikeresebb önálló produkciója, amely ráadásul – a Színház és a Szabadtéri számára kiemelt fontosságú szempontot képviselve – olyan kortárs ősbemutató, amely hazai szerzők zsenijét dicséri.
A próbák előtt Juronics Tamás, a rendező kiemelte, hogy az Ezeregy éjszaka olyan, mint egy igazi jó mese: mindenkinek üzenettel szolgál, fontos igazságokat hordoz kinek-kinek a maga szintjén megfogalmazva, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A grandiózus, egzotikus csodamusical július 5-én, 6-án, 7-én, 12-én, 13-án és 14-én várja közönségét a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán, mielőtt átadja a terepet az alkotók szándéka szerint nem kevésbé látványos és emlékezetes idei Szabadtéri-bemutatónak, a Rebeccának.

(Fotók: Tari Róbert)

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek