Többfunkciós óra

A RASKH dizájnkollektíva bemutatja a Leverage-t, a világ első olyan órasorozatát, amelynek a rozsdamentes acél toktest mögé beépített palacknyitó került, mely a mozgatható hátlap kitolásával tárható fel.

A viselő először elforgatja és kioldja a koronát az óra nyolc órai pozíciójában, mielőtt kinyomná a szabadalmaztatott belső toktestet. Miután a kupak felpattant, a viselő csak visszatolja a számlapot a tokba.
A konstrukciót a Leverage többrétegű lünetta és toktest teszi lehetővé. Messziről vaskosnak tűnik, hogy elrejtse a hátuljába épített palacknyitót. A mozgatható test kialakítása a korona segítségével nyolcszög alakban záródik, ami a tervezői kollektíva számára szó szerint “egy csavart” testesíthet meg ebben az órasorozatban egy ilyen funkcióval. A polírozott és csiszolt felületkezelés az acél tokot és a testet is csillogóvá teszi, ami szintén stílusos hatást kelt.

A beépített palacknyitó csak az egyik sztárfunkció, amit a RASKH a Leverage számára kínál. Az összes óramodellnél a “Swiss Super-LumiNova” színezést alkalmazzák, hogy az óra mutatói és órái hűvös neonkék árnyalattal világítsanak a sötétben. Az indexek megnagyobbítottak, hogy viselőjük sötétben is le tudja olvasni az időt, és a 24 órás funkció fényesre festett elrendezése a nap éjszakai időpontját is megjeleníti.
A beépített palacknyitóval ellátott órákhoz bőrszíj tartozik. A RASKH azt mondja, hogy “minőségi valódi bőrt” használnak, amely a szíj hosszában klasszikus varrással van ellátva. A pántok három árnyalatban kaphatók: barna, szürke és fekete. Ezek a csatnál 20 mm-re keskenyednek, hogy kényelmes viseletet biztosítsanak. A RASKH a bőrszíjakhoz egy gyorskioldó rugós rúdrendszert is mellékel, így a viselők könnyedén cserélhetik őket, amikor csak akarják.
Lehet, hogy acél tokkal rendelkezik, de a RASKH Leverage szériája csak bizonyos mértékig vízálló. A magas páratartalomnak és enyhe záporoknak való kitétel rendben van, de viselőjének kerülnie kell az óra viselését zuhanyzás, úszás, búvárkodás vagy rendellenes víznyomással járó tevékenységek során. Talán szórakoztatónak hangzik, hogy a világ első beépített palacknyitóval ellátott időmérőjét vízi tevékenységekre vidd magaddal, de nem annyira jó ötlet, ha ezért az időmérő funkciója károsodhat.
Az óra csomagolása 80 százalékban újrahasznosítható és sokszorosítható. A cikk megjelenésekor a Leverage kampánya élesben fut, amely négy modellt kínál: Daily Blue, Ethereal White és Retro Beige, mindegyiket 499 dolláros áron, valamint egy Blackout nevű különleges kiadást, amelynek ára 529 dollár. A RASKH célja, hogy 2024 augusztusában megkezdje a világ első beépített palacknyitóval ellátott karórájának gyártását, a várható szállítási határidő pedig 2025 januárra várható.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek