Bugatti Tourbillon: Egy új korszak ünneplése

A Bugatti 115 éves utazása új mérföldkőhöz érkezett a Bugatti Tourbillon bemutatásával, amely teljesen új korszakot jelent a márka számára. Ezt az evolúciót egy hihetetlen ünnepségsorozattal nyitották a Château Saint Jean-ban, Molsheimben, mely egy látványos világpremierrel, a ‘La Grande Première’-vel tetőzött. Több volt ez, mint egy új generációs teljesítmény bemutatása, az esemény bemutatta a márka jövőbeli irányát, amely az autóipar élvonalában áll a kezdetektől fogva.

Különösen jelentős volt a Tourbillon bevezetése, amely nemcsak a Bugatti és a Rimac együttműködése alatt bemutatott első autó volt, hanem az első nagyobb összejövetel is a Bugatti molsheimi központjában a 2019-es 110 éves ünnepségek óta. Ezek az események tisztelegtek mindazok előtt, akik kulcsszerepet játszottak a Bugatti történetében – ügyfelektől a partnereken át a munkavállalókig a márka különböző korszakain keresztül – egy héten át tartó páratlan élményekkel.

A hét csúcspontja, a június végén tartott rendkívül exkluzív ‘La Grande Première’ volt, ahol több, mint 300 kiválasztott vendég gyűlt össze, hogy elsőként láthassák a Bugatti jövőjét. A Bugatti vezetősége – élén Mate Rimac vezérigazgatóval, Christophe Piochon elnökkel és Hendrik Malinowski ügyvezető igazgatóval – üdvözölte a vendégeket, akiknek lehetőségük nyílt megcsodálni a múlt ikonikus modelljeinek hihetetlen sorát. Ilyen ikonok voltak a Type 57SC Atalante, amelyet a világ egyik legelegánsabb autójának tartanak, a Type 35, amelyet minden idők legsikeresebb versenyautójának ismertek el, és a Type 41 Royale, amelyet a valaha készült egyik legambiciózusabb luxusautónak tituláltak.

Ezek az autók, mint ékszerek voltak kiállítva a Bugatti telephelyén, és a Bugatti inspirációjának sarokkövét képezik, megragadva a szépség, a teljesítmény és a luxus lényegét. Időtlen tervük formálta a Tourbillon vízióját. A kiállítás egyben egy figyelemreméltó, 20 éves időszakot is ünnepelt a Bugatti számára, bemutatva az összehasonlíthatatlan utazást – a Veyrontól a Chironig -, amely egy korszak végét jelzi, miközben tiszteletben tartja azokat az óriásokat, akik formálták a márkát. A legritkábbak közé tartozott a legértékesebb új autó, amelyet valaha egy aukción eladtak, az autóipari szolitér Chiron Profilée, és az egyedi La Voiture Noire, amely tiszteleg az elveszettnek vélt, híres Bugatti Type 57SC Atlantic, Jean Bugatti előtt.

Az aperitif alatt, egy pohár Bugatti Carbon Champagne-nal a kézben, a vendégek megcsodálhatták a legújabb Bugatti Lifestyle kreációkat. Ezek közé tartoztak a luxus Jacob & Co karórák, valamint a legújabb Baby Bugatti II a The Little Car Company-tól, és az exkluzív Asprey tojás.

A Remise Sud-ban, ahol általában az ügyfeleket fogadják és vezetik át az autók személyre szabásán, egy ritka Centodieci – tisztelegve a legendás EB110 előtt – volt kiállítva a legendás EB110 mellett. Jascha Straub, a Sur Mesure és a Sur Mesure and Personalization (Személyre Szabás) vezetője, élő rajzolási élményt kínált a vendégeknek egy autó motorháztetőjén.

Egy elegáns vonósnégyes zenéjével tarkított, finom étkezés után, amelyet egy hihetetlen, 1920-as évekbeli luxus ihlette környezetben rendeztek meg, az ikonikus Château Saint Jean mögötti parkban, amelyet kifejezetten az eseményre építettek, a várakozás tetőzött, amikor a Bugatti felkészült az új korszak első modelljének bemutatására: a Tourbillonra.

A bemutatás előtt Christophe Piochon áttekintette a márka 115 éves történetét, tisztelegve az előtt a látó szellem előtt, aki ezt a pillanatot lehetővé tette – mint például Ettore Bugatti, a márka alapítója 1909-ben; Romano Artioli, aki külön erre az alkalomra utazott Molsheimbe és a közönség soraiban ült; Ferdinand Piëch, aki 20 évvel ezelőtt újraindította a márkát – bemutatva az új autó mögötti víziót, amelyet Mate Rimac vezérigazgató magyarázott el.

Egy drámai mozdulattal, a Bugatti új hiper sportautója egy portálon keresztül lépett elő, egy lenyűgöző modern táncelőadás kíséretében, amelyet a Bugatti hivatalos pilótája, Andy Wallace vezetett, és Mate Rimac, a Bugatti Rimac vezérigazgatója kísért. Két fordulat után a forgótárcsán, a Tourbillon ajtói kitárultak. Mate Rimac előrelépett, feltárva a Bugatti legújabb ikonikus autójának nevét, és belemerült annak technikai kiválóságába a “Forma követi a teljesítményt” témában, kiemelve a páratlan tervezést.

Több mint egy évszázad csúcsteljesítményét egyesítve, a Bugatti Tourbillon teljesen új alvázat és teljesítményre optimalizált karosszériát, valamint egy teljesen új V16-os motort és elektromos hajtást tartalmaz. Amint Mate Rimac bemutatta az autót, az izgalom kézzelfogható volt, tükrözve a közönség várakozását. A Bugatti Tourbillon sugározza a francia autómárka időtlen kézművességét és csúcstechnológiáját, jelezve egy új korszak kezdetét, amelyet a márkaalapító Ettore Bugatti látó szelleme vezérel. A közönség csodálata tükrözte Mate szenvedélyét, közös pillanatot teremtve az izgalom és a jövő iránti remény számára.

A Tourbillon lenyűgöző bemutatását követően Frank Heyl, a Bugatti design igazgatója lépett a színpadra. Szenvedélyesen felfedte a koncepció mögötti bonyolult gondolatokat és úttörő újításokat. Heyl magyarázata kiemelte a precíz tervezési folyamatot és a látó ötleteket, amelyek formálták a Tourbillon-t.

A Tourbillon bevezetése meghatározó pillanatot jelent a Bugatti és Mate Rimac számára, akiknek a jövőre vonatkozó víziója kristálytiszta. Az új ikonnal a Bugatti célja egy olyan jármű létrehozása volt, amely minden korábbi szabványt felülmúl – végül az összehasonlíthatatlanságra törekedve. Ez a filozófia áthatja a márka minden tevékenységét. Az óriások örökségében gyökerezve a Bugatti készen áll arra, hogy minden kiválósági mércét túlszárnyaljon.

A bemutató után a résztvevőket meghívták a színpadra, hogy közelről csodálják meg az autót és beszélgetéseket folytassanak a Bugatti csapatával. Ezt a látványosságot világszerte élőben közvetítették, bemutatva egy új ikon bevezetését.

A felejthetetlen világpremier előtt a Bugatti a tulajdonosok egy kiválasztott csoportjának lehetőséget adott, hogy megtapasztalják a “Petit Tour”-t Elzász körül, egy kifejezetten számukra tervezett kalanddal, amely az ünnepségek kezdetét jelentette. Az esemény egy privát vacsorával kezdődött a Barr-ban található 5 Terres Hotel & Spa-ban, majd a Bugatti Pilote Officiel Pierre-Henri Raphanel vezetésével – aki 2005 óta tölti be a Pilote Officiel szerepét – konvojjal ment végig Elzász varázslatos tájain. A felvonulás, amelyen a Bugatti legkülönlegesebb alkotásai – köztük egy soha nem látott Mistral prototípus – is részt vett, a Bugatti molsheimi főhadiszállásán ért véget, miután meglátogatták a Château Du Hohlandsbourg és a Château Ollwiller kastélyt. A vendégek ezután visszatértek szállodáikba, hogy felfrissüljenek és felkészüljenek a világpremierre.

Miután a Bugatti leleplezte az új Bugatti Tourbillon-t ügyfelei és partnerei előtt, kiterjesztette az ünneplést a rajongókra és a barátokra. Június 22-én több, mint 200 vendég gyűlt össze, hogy testközelből megcsodálhassa a Tourbillon-t, megerősítve a Bugatti klasszikus és modern világa közötti szoros kapcsolatot. A délelőtt folyamán a résztvevők – köztük a Club Bugatti France, az Enthousiastes Bugatti Alsace, a Musée de l’Automobile de Mulhouse és a nagyra becsült gyűjtők tagjai – az eső ellenére a legkülönlegesebb klasszikus Bugattik kerekei mögött érkeztek a márka telephelyére. Lehetőségük volt elmélyedni a Bugatti gazdag örökségében és jövőképében.

Az új korszakot lehetővé tevő Bugatti és Bugatti Rimac kollégák elkötelezettségének tiszteletére a Bugatti ezt a délutánt egy családi napnak szentelte, amelyen több, mint 1000 vendég vett részt. Az esemény keretében exkluzív sétákat tettek a Bugatti Atelierben, ahol a kollégák és a munkatársak megnézhették a legelső gyártásban lévő Bolidákat, valamint részt vehettek a márka legikonikusabb történelmi járműveit bemutató, Molsheim területen kiállított örökségtúrákon.

Azok számára, akik karrierjüket a Bugattinak szentelték, ez a különleges esemény a családjukkal – amely olyan tevékenységeket tartalmazott, mint egy bűvész, egy fotófülke a fenséges Type 41 Royale előtt, Bugatti ábrák színezése, valamint ételek és italok, a Tourbillon leleplezése mellett; számtalan óra kemény munka és energia eredménye – és egy látogatás a második otthonukban, mely sok érzelmet hozott.

A Tourbillon világpremier tevékenységei során minden pillanat egy óda volt a Bugatti múltjához, jelenéhez és jövőjéhez – tisztelgés a kiválóság kitartó szelleme előtt, amely több mint egy évszázada meghatározza a márkát. A Bugatti család nagyszabású összejövetele egy új, páratlan korszak kezdetét jelzi.

Christophe Piochon, a Bugatti elnöke elmondta:

“A Bugatti Tourbillon a tökéletességre való szakadatlan törekvésünk legújabb alkotása. A Tourbillonnal Ettore Bugatti víziója előtt tisztelgünk, egyesítve az örökségünket meghatározó szépséget, luxust és teljesítményt. A Bugatti világpremierek megerősítik elkötelezettségünket az autóipari innováció és a kézműves kivitelezés határainak feszegetése, és olyan ikonok megalkotása iránt, amelyek kiállják az idő próbáját. Úgy döntöttünk, hogy ezeket az eseményeket Molsheimben, a márkánk szülőhelyén rendezzük meg, hogy tisztelegjünk az örökség és a hagyaték előtt, amelyet ügyfeleink oly nagyra tartanak. Az is rendkívül fontos volt számunkra, hogy ne csak a nagyra becsült ügyfeleinket és partnereinket vonjuk be, hanem a márka barátait, valamint a Bugatti Rimac csoport munkatársait és családjaikat is, hogy megünnepeljük hűségüket és elkötelezettségüket.”.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek