Családi találkahely

A portugáliai Grândola festői tájain, a Vasco Lima Mayer Arquitecto által tervezett, a hagyomány és a kortárs design metszéspontjában tervezett ház Mudán. A sintrai építész által elképzelt családi nyaraló hamarosan megépül, hogy egy szellős és napfényes lakást mutasson be több generáció számára együtt.


A mudai házat a nagyszülők, szülők és unokák találkozóhelyének tervezik. A kezdeti megbízás kézhezvételekor az építészek azzal a feladattal szembesültek, hogy a projektet három különböző blokk között kell megszervezniük. Az első, a főblokkban a nagyszülők hálószobája és lakóterülete lesz. A másik két, egyenként két hálószobát tartalmazó blokkban a gyermekek és az unokák kapnak helyet. A térszervezésnek ez a megközelítése egy egyedülálló építészeti vállalkozás alapját képezte.
A tipikus portugál otthonok szellemében egy élettér foglalja el Vasco Lima Mayer Arquitectos House in Muda elvonulóhelyének magját. Az építészek ezt a lakóteret a lakás szívébe szervezték, ahol minden más helyiség összefolyik és egyesül. Az átláthatóság itt a jellemző, amelyet az üveg nagyvonalú használatával érnek el, amely eltakarja a belső és a külső közötti küszöböt. A cél egy tágas és barátságos légkör megteremtése volt, amely alkalmas a családi emlékek megbecsülésére.
A Vasco Lima Mayer Arquitectos csapata megjegyzi, hogy a mudai házat a hagyományos portugál építészet ihlette a vízszintes elrendezésével és a kompozíciót finoman kiegyensúlyozó kéményével.

Ez a hagyományos és a kortárs közötti kölcsönhatás olyan karaktert kölcsönöz a háznak, amely egyszerre festői és tiszteletlen. A tervezés tiszteleg a portugál hagyományok gyökerei előtt, miközben az újítás és az újragondolás szabadságát is magáévá teszi. Az otthon varázsa továbbá a Comporta varázslatos régiójában felfedezett elhelyezkedésében rejlik.

Ez a régió rizsföldeken, fenyőerdőkön és hullámzó dűnéken keresztül bontakozik ki, mielőtt a hatalmas Alentejo partvidéken tetőzne. Ez a háttér a ház identitásának szerves részévé válik, a természeti világot a mindennapi élet szövetébe integrálva.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek