Csemegecsomag kétmillió dollárért

Vannak whisky ajándékcsomagok, meg van a The Craft Irish Whisky Co. és Fabergé 2 millió dolláros összeállítása. A limitált kiadású csodadoboz számos luxuskülönlegességet, valamint nem is egy, de kettő üveget rejt a legrégebbi, háromszoros-lepárlású ír whiskyből.


A „The Emerald Isle Collection” (A Smaragd Sziget Kollekció) nem hazudtolja meg a nevét: egy hét darabos, egyedülálló összeállítás, amely „Írország Hét Csodája” előtt tiszteleg. A hét doboz mindegyike 2 millió dolláros kiindulási áron lesz árverésre bocsátva. Az első dobozt február 2-án, egy houstoni (Texas) privát aukción, a többi hatot pedig a 2021-es év során különböző privát aukciókon és eseményeken tervezik értékesíteni. A bevétel teljes összegén a Correa Family Foundation és egy, a gyűjtő által választott jótékonysági egylet fog fele-fele arányban osztozni.

2 millió dolláros whisky-szett
Minden egyes diófa doboz magában foglal 2 üveget a főzde díjnyertes 30 éves ír malátawhiskyjéből, melyeket úgynevezett elsőtöltésű amerikai tölgy hordókban, majd pedig ritka Pedro Ximénez sherry hordókban érleltek. A tulajdonos az áhított italokon kívül a legendás ékszerész, Fabergé két egyedülálló alkotásával gazdagodik.

2 millió dolláros whisky-szett
Az egyik az egyedülálló Fabergé Celtic Egg, mely Dr. Marcus Mohr, negyedik generációs zománcmester kézműves terméke. Mohr a 18 karátos sárgaarany tojásokat a márka ikonikus Guilloché zománcával, gyémántberakású keltacsomóval, valamint két színezett drágakővel díszítette.

2 millió dolláros whisky-szett

Minden ékszertojásra más drágakő került – a zafírtól kezdve az ametiszten és turmalinon át a rubinig –, melyek „Írország Hét Csodájának” egyikét reprezentálják. A Fabergé-re vall, hogy minden összeállításba került egy csiszolatlan zambiai smaragdkő is, melyből a gyűjtők egyedülálló ékszert készíttethetnek maguknak.

2 millió dolláros whisky-szett
A másik Fabergé-darab a páratlan Fabergé Altruist ékszeróra, melyet André Martinez, a Fabergé fő órásmestere készített. Mindegyik 18 karátos aranyórának különleges számlapja van, melyek ugyancsak a Hét Csoda előtt tisztelegnek. A gyöngyház számlapokat 24 karátos aranypelyhekkel díszítették, a tokok hátuljára pedig a Craft Irish Whisky Co. logója került. A barna krokodilbőr szíjjal ellátott óra automata szerkezetét a Vaucher Manufacture gyártotta.

2 millió dolláros whisky-szett
És ez még nem minden. Minden doboz tartalmaz egy humidort, egy aranyozott szivarvágót, valamint két szuper-ritka Cohiba Siglo VI Grand Reserva szivart – mert a malátawhisky mellé jó szivar dukál. A kollekció része továbbá egy aranyozott pipetta, néhány tiszta obszidián whiskykő, egy laposüveg Emerald Isle whisky (amelyet az egyik legritkább nedűnek tartanak) és egy karáf forrásvíz is, a whiskyvel azonos régióból.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek