Csukló csoda

A svájci óragyártó most mutatta be a világhírű japán művésszel közösen készített limitált szériáját, amely merész, felforgató életművét tükrözi. Az új Excalibur Sorayama Monobalancier a harmadik modell a ház Urban Culture Tribe sorozatában, amelyben az alkotók az óragyártást a művészettel ötvözik.


A szuperrealisztikus “Sexy Robot” sorozatáról ismert Soroyama újragondolta a skeleton Excalibur Monobalancier-t, amelyet az év elején a Watches and Wonders kiállításon mutattak be. Az elegáns, 42 mm-es karóra polírozott titán tokkal és szíjjal rendelkezik, amely a művész 3D-s szobrait idézi. Az órára az óragyártó monogramja és Sorayama neve van rágravírozva.

Roger Dubuis
A zafír számlap alatt a Roger Dubuis-csillag szabadon lebeg a fogaskerék felett. A mikrorotort Sorayama úgy alakította át, hogy a viselő csuklójának természetes mozgása által hipnotizáló optikai illúzió (vagy moaré-hatás) jöjjön létre. A Roger Dubuis szerint hónapokig tartott a házon belüli prototípusgyártás, mire megtalálták a megfelelő anyagkombinációt és felületkezelést. (A nyomott díszítés hagyományos guillochéval párosul.)

Roger Dubuis
Persze nem csak az óra külsejéről érdemes beszélni. A mérnökök optimalizálták a mikrorotort, hogy minimalizálják a rezgéseket, és megduplázták a egyensúlyozó kerék tehetetlenségét, hogy növeljék a stabilitást, és kevésbé legyen érzékeny a rázkódásokra. A gátkerék és a horgonyok gyémántbevonatú szilíciumból készülnek az energia és a hatékonyság optimalizálása érdekében, 4 Hz-re megnövelt pontossággal. A továbbfejlesztett kaliber (RD 720SQ) 72 órás járástartalékot ígér.

Roger Dubuis
„Az Excalibur Sorayama MB két világ tökéletes keveréke, a Roger Dubuis és az én kézjegyem is első pillantásra felismerhető” – nyilatkozta Sorayama. „Nagyon örülök, hogy egy ilyen hiperexpresszív órát sikerült létrehoznunk. Egy jellegzetes moáré-mintát és egy egyedülálló mesterművet hoztunk létre a határainkat feszegetve”.

Roger Dubuis
Mint a legjobb kortárs művészeti alkotást, az Excaliburt is nehéz megkaparintani. A mindössze 28 darabra limitált órát először Japánban kínálják majd, az árat nem hozták nyilvánosságra.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek