Dedikált motor

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, a finn Mika Häkkinen a Verge Motorcycles-szel közösen egy elektromos szupermotorkerékpár megtervezésébe kezd, a modern steampunk stílusában, motorsport-hangulattal árnyalva. Az F1-bajnok azt mondja, tapasztalatból tudja, mi kell egy olyan jármű kifejlesztéséhez, amely megtestesíti a sebességet, a precizitást és az eleganciát.


‘A legapróbb részletekig akartam megtervezni a motort, nem pedig csak a színt kiválasztani’ – teszi hozzá. Motoros víziójának megvalósításához kiválaszt egy Verge TS Pro modellt, és átalakítja azt egy golyósebességű járgánnyá kerékagy nélküli motorral, azonnali nyomatékkal és gyorstöltési képességekkel.


A Mika Häkkinen Signature Edition with Verge Motorcycles geometrikus formál összessége. Számtalan trapézformából áll éles éleket adva ezzel a szuperbike megjelenésének. Szénszálas részletek tarkítják a dizájnelemeket, és a Häkkinen által választott egyedi színösszeállítással, amely sötétszürke és  kéttónusú ezüst, jellegzetes kivitelben.

A vékonyrétegű kerámiabevonat adja meg a szuperbike fényét. Az ülése csúcskategóriás, két bőrből készült kivitel, ami kényelmes utazás biztosít. A mindössze 100 darabra limitált Mika Häkkinen Signature Edition motor az F1 rajongókat és gyűjtőket csábítja elsősorban, ami mellé természetesen  egy számozott és Häkkinen aláírásával is ellátott tábla is jár.


A Mika Häkkinen által a Verge Motorcycles-szel közösen tervezett luxus szuperbike a stílusos és a merész látványt ötvözi. Az utolsó részletekig tökéletesített, jellegzetes szuperbike 350 kilométeres hatótávolságot és mindössze 35 perces gyorstöltési időt integrál. Emellett a hátsó kerékbe integrált felnimotorral rendelkezik, amely a Verge által kifejlesztett, szabadalmaztatott innováció.


A szuperbike szénszálas burkolatokkal és speciális kerámia felületkezeléssel készül, amely megakadályozza a karcolódást. Az erős és egyedi stílust a teljesen fekete lengéscsillapítók, az apró részletek, valamint a sötétszürke és ezüstszínű felületi elemek teszik teljessé. A 102 kW-os teljesítményhez a motorkerékpár 200 km/órás végsebessége és akár 350 km-es hatótávolsága párosul. A Verge Mika Häkkinen Signature Edition 3,5 másodperc alatt képes nulláról 100 km/órára száguldani.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek