Háromszögből négyzet

Jun Sekino építész tervezte a ‘RUPU House’ nevű kis családi házat Bangkokban, amely egy háromszögből négyzet alakú dizájnt állít fel.

A projekt neve a japán szóból származik, amely a “középen lévő üres teret” jelöli, a szerkezet morfológiájára és nyitott földszinti elrendezésére utalva. Az építmény eredeti tervét követve, a nap iránya és a térbeli eloszlás szerint a ház elülső része, amely közelebb áll a szomszédos úthoz, introvertált formát mutat, hogy megőrizze magánéletét, míg a hátsó oldal nyitott marad a kert felé. A privát zóna közvetlen napfényt élvez, mivel a kültérrel összekötő nyitott terület egész nap árnyékban marad.


A projekt célja a letisztult és egyszerű dizájn, és a legegyszerűbb geometriai formák összeszerelésének koncepcióját követi. A tervezőcsapat a földszinti alap négyzet alakjára egy háromszög formát helyez, minimális díszítőelemekkel. A háromszög tömege a belső térben is tükröződik, a tető szögéhez vágott ferde mennyezet egyedi teret teremt.

A terv a háromszög magasabb részén, ahol a félemelet található, privát munkaterületet alakít ki a lakástulajdonos számára. Az egyszerűség koncepciója nemcsak az építészeti tömegre, hanem az anyagválasztásra is kiterjed. Szinte az egész külsőhöz fehér tónusokat és finom anyagokat választottak, amelyek még jobban kiemelik az egyszerű geometriát.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek