Derby House

Piacra kerül Los Angelesben a Derby House, melynek stílusát a maják ihlették. A művet Frank Lloyd Wright legidősebb fia tervezte, akit Dél-Kalifornia egyik legismertebb építészeként tartunk számon. A rezidencia 1926-ban, James Derby üzletember számára épült, majd fél évszázaddal később felkerült nemzeti és történelmi emlékhelyek jegyzékébe.


A mű a mezoamerikai formavilág ikonikus példájaként emelkedik ki Glendale dombjai közül bonyolult, geometrikus mintázatú, előregyártott betontömbökből épített homlokzatával.

Derby House
A Derby House közel 3,3 millió dollárért szerepel a listán. A lakóház kiemelkedik a lejtős telket beborító tölgy- és eukaliptuszfák közül, és ezt a zöld környezetet dicséri a jellegzetes, mintás homlokzatán található yucca motívum. Ezek a kőlapok – amelyek betonblokkjait a közeli Chevy Chase Canyonból származó homokból készítették – a kandallórácsokon, franciaajtókon, szekrényeken és a garázsajtókon is visszaköszönnek.

Derby House
A rezidencia öt hálószobának és három fürdőszobának ad otthont, amelyek együtt több mint 300 négyzetméternyi lakóteret adnak ki két szinten. A belső tér katedrális stílusú mennyezetekkel, ablakokkal, és tölgyfa padlóval rendelkezik, illetve bonyolult árnyékminták díszítik, amikor a napfény átszűrődik a kőhomlokzaton.

Derby House
A Derby House-t a hatszögletű étkező teszi igazán különlegessé, amely egy padlótól a mennyezetig érő kandallót és egy nagy öblös ablakot is magában foglal. A két szint magasságú lakótérben szintén található egy kandalló, amelyet egy díszes, nyolc láb magas kovácsoltvas kapu vesz körül, egy loft stílusú könyvtárral együtt.

Derby House
A ház tulajdonosa Jeffrey Sanfilippo, az illinois-i székhelyű John B. Sanfilippo & Son vezérigazgatója, aki 2016-ban 2,3 millió dollárért vásárolta meg a házat.

Derby House

Derby House

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek