Dogház

A Foster + Partners bemutatja vadonatúj kutyaól pályaművét egy új, háziállatokra összpontosító rendezvény, a Goodwoof keretei között, amely májusban a nyugat-sussexi Goodwood House-ban került megrendezésre. A Dome-Home nevű plüss ól geometrikus formája minden dizájnrajongó kutyatulajdonost levesz a lábáról.


„Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk az idei Goodwoofon” – mondta Norman Foster. „A Dome-Home geodéziai szerkezettel rendelkezik – olyan, mint egy miniatűr építészeti alkotás.”

Foster + Partners
Az angol Benchmark bútorkészítő által kézzel készített, mesterséges cseresznyefából készült Dome-Home a kézművességet és a finom famunkát dicséri. Az építészek tálszerű belső teret formáztak rugalmas, párnázott szövetbéléssel, amely könnyen eltávolítható és mosható.

Foster + Partners
A Goodwoof Barkitecture versenyén a Foster + Partners által tervezett Dome-Home a világ különböző tájairól érkező építészek alkotásaival versenyzik a „Single Kennel Design Award”-ért. A döntőbe jutott kutyaólat a Bonhams május 29-én, vasárnap élőben árverésre bocsátja. Az árverés teljes bevételét a Dog’s Trust részére, az Egyesült Királyság legnagyobb kutyás jótékonysági szervezetének ajánlják fel.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek