Egy ház illata

A párizsi Ex Nihilo parfümkészítő cég kizárólag a birtok számára készített gyertyákból, ködökből és diffúzorokból álló kollekciót – 25 000 dollár értékben.

Bel-Air

A jó dolgok időbe telnek, és ennek bizonyítéka egy újonnan épült Bel-Air-i kastély, amely hét évig készült. Az 1859 néven ismert modernista csodát a kaliforniai Balakhani Estates fejlesztette a Tag Front építészekkel és a Los Angeles-i belsőépítész César Giraldóval együttműködve, és most 68 millió dollárért árulják.

Bel-Air

A futurisztikus megjelenésű épület három szinten terül el, és 1850 négyzetméteren kilenc hálószobát és 12 fürdőszobát kínál. Egy meredek kanyon szélén, egy nagyjából másfél hektáros telken helyezkedik el, és olyan extravagáns előnyöket kínál, amelyeket a környéken egyetlen más ház sem tudhat magáénak – például a Giraldo által kézzel válogatott bútorokat és saját illatokat.

Bel-Air
„Miután hét évig dolgoztam ezen a projekten, beleszerettem ennek az ingatlannak minden egyes részébe. Olyan utópisztikus építészetet képzeltem el, amely bizonyos szempontból könnyednek és minimalistának tűnik, de ugyanakkor sok művészi kifejezésnek is teret enged” – mondta Shahram Sean Balakhani, a Balakhani Estates vezérigazgatója és alapítója egy sajtóközleményben.

Bel-Air

Kívülről nézve a rezidencia ívelt külsejével, geometrikus formáival és ultratiszta vonalaival egy űrhajóhoz hasonlít. A homlokzaton túl nagy, üvegbe burkolt lakóterek találhatók, amelyeket egy nagy lépcsőház rögzít, amelyet ügyesen terveztek meg alumíniumból és acélból, így úgy tűnik, mintha lebegne. Közvetlenül fölötte egy csillogó csillár lóg, amelyet Giraldo a hamarosan megjelenő 2023-as lakókollekciója részeként készített.

Bel-Air
„Az 1859 Bel Air-t egy alapvető céllal közelítettük meg: kényelmet, eleganciát és luxus dizájnt hozni egy nagyon személyes módon” – tette hozzá Giraldo egy nyilatkozatban.

Bel-Air

„Úgy vélem, hogy az ilyen nagyságrendű rezidenciák könnyen sterillé válhatnak a tervezésben; mi azonban nagyon személyes eszközökkel megrakodva érkeztünk, hogy ez ne történjen meg. Összeálltunk a luxusmárkák és nemzetközi művészek aprólékosan összeállított listájával, és az eredmények a terek által elmesélt történetekben mutatkoznak meg.”

Bel-Air
Az alsó szinten a szabadidő és a wellness kerül előtérbe a játszószobának, a mozinak, az edzőteremnek, az 1152 palackos borospincének és a wellnessnek köszönhetően. Ez utóbbit még szaunával, áztató káddal és esőzuhannyal is felszerelték.

Bel-Air

Máshol, a főszinten található a legtöbb szórakoztató helyiség, valamint egy reggeliző sarok, Poliform séfkonyha és egy pazar fő lakosztály saját kandallóval, ülősarokkal és két gardróbbal. Kívül, a hátsó udvar egyfajta oázisnak tűnik, köszönhetően a kiterjedt végtelen medencének, a szabadtéri lanai-nak és a Csendes-óceánra, a Catalina-szigetre és a közeli kanyonokra nyíló festői kilátásnak.

Bel-Air
Az otthon legjellegzetesebb tulajdonsága azonban kétségkívül az illata. Igen, jól olvasta. Giraldo az Ex Nihilo párizsi parfümkészítő céget bízta meg, hogy egyedi illatélményt hozzon létre kizárólag az 1859-es ház számára – ami 25 000 dollárt kóstál. Az egész kastélyban 1859 márkájú gyertyákat, valamint a spa-ban ködöket és testápolási termékeket találsz.

Bel-Air

Összesen hat diffúzort is elhelyeztek stratégiailag az ingatlanban, amelyeket egy alkalmazáson keresztül lehet vezérelni. Így biztosan garantáltan a legjobb illatú otthonod lesz a környéken.

Bel-Air
Az otthont Sally Forster Jones, Levik Stephan és Anita Stephan a Sally Forster Jones Group at Compass, Tomer Fridman a The Fridman Group at Compass és Chantel Mehrabanian a Sotheby’s International Realty-Beverly Hills Brokerage társforgalmazói jegyzik.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek