Egyedi Rum a Four Seasonstől 29 ezer dollárért

A szolgáltatóipar egyik különlegességének számít a személyre szabott italok készítése és felszolgálása. Hotelek és éttermek a világ minden táján versengenek egymással, hogy olyan exkluzív söröket, borokat és röviditalokat kínáljanak, melyekhez sehol máshol nem juthat hozzá a vendég. Februárban a Four Seasons Resort Nevis állt elő a Crowned Monkey Rummal.

Az újonnan bemutatott rum a Szálloda 29. Születésnapját szolgálja ünnepelni. Négy évvel ezelőtt indultak a tervek Mark Theronnal, a nevisi rum mesterrel való kapcsolatukkal. Mivel a lepárlás tilos a szigeten, meg kellett találniuk a tökéletes lepárlót, hogy jövőbeli projektükhöz megfelelő alapanyagot szolgáltasson, mely alapjaiban meghatározta a sikerességét. Theron számos karibi lepárlóból szállította a legfinomabb mintákat, mielőtt a választás a barbadosi rumra esett. A nyolc hektáron elterülő lepárló a 18. Században cukorültetvényként üzemelt.

Crowned Monkey Rum

“Tudtuk, hogy valami jót kapunk, inkább arra koncentráltunk, hogy a lehető legidősebb verzióhoz jussunk hozzá” – magyarázza Theron. “És a hordó, amihez hozzájutottunk, nyolc évig érlelődött a trópusokon, majd öt évig temperált klímánál és egy évre pedig visszakerült a trópusokra.”

A végső keverék egy olyan rum lett, melyet edényben és oszlopban desztilláltak, mielőtt 14 évre Jim Beam bourbon hordókba költözött volna, hogy a legjobb termékké váljon. A selymes, aromás rumot karamell és vanília jegyek gazdagítják, valamint méz és virágok lágyítják. Tökéletes kortyolgatni való rum, de a koktél menüben is megjelenik, a Peak alapanyagként, megbolondítva egy kis cseresznye keverékkel és cseresznyefával füstölve. A Nevis Peak után kapta nevét, “a füst a fehér ködöt jelképezi, mely gyakran fedi a vulkánt” – mondta a bár managere, Franck Heimburger.

Crowned Monkey Rum

A Crowned Monkey Rum szintén része a komplexum nagyobb felújítási stratégiájának, többek között szeretnék megnyitni a Crowned Monkey Rum Bart, melynek ez a rum lesz az ékköve. A márka nagyon fontos szerepet játszik. Az elegáns üveget Olaszországból importálták, a címkén természetesen megjelennek a majmok is, valamint számos olyan növény és állat, mely Nevis szigetére jellemző.

A kizárólag a szigeten kapható Crowned Monkey Rum üvege 288 dollárba kerül, egy kis pohárkáért pedig 22 dollárt kérnek. Akik viszont igazi gyűjtőnek tartják magukat, hozzájuthatnak a legelső palackhoz, mely az eredeti hordó pecsétjével 29 ezer dollárért kerül forgalomba.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek