Kengo Kuma múzeuma a japán erdőkbe rejtve

Kengo Kuma Japán egyik leghíresebb szentélye, a Minji Jingu felé vezető úton építette meg múzeumát. A tokiói Shibuyat valasztotta helyszínéül, Meiji császár és felesége, Shoken császárné szelleme előtt tisztelegjen. A múzeum nem csupán művészet és és a szentély kincseinek kiállítóterme, de a környék történelmével is sokat foglalkozik.

Kengo Kuma

“Úgy gondotuk, hogy az erdőbeli szentély fő szerepet kell, hogy játsszon, az épület pedig olvadjon bele a fák vonulataiba” – magyarázza a KKAA, Kuma cége. “Első látásra az erdő úgy tűnik, mintha őserdő lenne, ám régebben mező volt a helyén.

Kengo Kuma

Meiji császár halála után fákat gyűjtöttek Japán minden részéről és azokat önkéntes munkások ültették el. Az erdő a múlt század folyamán háborítatlanul nőtt.”

Kengo Kuma

Az építészek igyekeztek csökkenteni az épület méretét. Korlátozták az eresz magasságát, felosztották a tetőt kisebb, kúpos egységekre és szétválasztották a külső falat. A múzeum építése alatt a fákat is megvágták, viszont felhasználták azokat a belső építészethez és bútorokhoz.

Kengo Kuma

Kengo Kuma

Kengo Kuma

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek