Ahol a szupergonoszok is lakhatnának

Reya Mohtashami legújabb brutális koncepciója a természetet hozza össze a természetellenessel. Ahogyan a Bosszúálókból, Fast & Furious and James Bond filmekből már megtanultuk, a szupergonoszok bizony rosszak. Néhányuknak viszont van némi pozitív tulajdonsága, művészi gonddal választják ki búvóhelyüket.

Reya Mohtashami

Reza Mohtashami építész legújabb koncepciójának neve Concrete House, azaz Betonház, ami nem a gonosz barlangját jelenti, viszont nem is a kiscserkészek nyári táborát. A szigorúan kinéző rezidencia egy szikla oldalán fekszik, amely valahogy egyszerre baljós és gyönyörű.

Reya Mohtashami

Mohtashami számára nem számít újdonságnak a brutál stílusú építészet, legújabb dizájnjában megpróbálta összehozni a természetet a természetellenessel. A tervező maga által tervezett burkolatokba az ívelt szerkezetet képzelt, amely szinte teljes egészében betonból készül és egy ijesztő szikla felületről nyúlik ki. A lakás jelentős része a szikla szélén található, oszlopok sorozatával szegélyezve.

Reya Mohtashami

Noha egyértelmű, hogy az épület nem tartozik oda, Mohtashaminak sikerült megtervezni egy otthont, amely természetesen illeszkedik a környezethez.

Reya Mohtashami

Amennyire spártainak tűnik a koncepció távolról, annyira hívogató a belső tér. Noha a zord hangulatú az íves nappali, elegendő a hely mindenhez, amire szükségünk van, beleértve a konyhát, a hálószobát és egy szórakoztató részt, amely zavartalan kilátást nyújt a környező tájra. A nagy ablakok kiegészítik egymást, végig futva az egész épületen, fénnyel árasztva el azt.

Reya Mohtashami

Furcsa ugyan, de Mohtashami Betonháza nem az egyetlen hasonló zord, de csodálatos épület, mely mostanában került napvilágra. Tavaly nyáron az Aston Martin egyedi részlege, a Q by Aston Martin elindított egy új programot, hogy egyedi készítésű garázsokat, galériákat vagy akár egész rezidenciákat is tervezhetnek az autóvásárlók számára. CSak a képzelet szab határt az ingatlanpiacon megjelenő szupervilláknak.

Reya Mohtashami

Reya Mohtashami

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek