Egy kis extra 20m2-en

Az Architects’ Creative mérnökei az új-zélandi Christchurch egyik épületét függőleges egészítették ki. A 8M-nek nevezett 120m2-es házat okosat újratervezték és adtak hozzá egy csupán 20-m2-es szintet.

Architects’ Creative  8M

A földszinten egy új konyhát szerettek volna létrehozni, mely sok természetes fényt kap és fizikailag is kapcsolódik a tájhoz, valamint egy új hálószobát hozzá tartozó fürdőszobával. Az új kiegészítés beleillik az eredeti otthonba, de az ég felé terjeszkedik.

Architects’ Creative  8M

Az Architects’ Creative egyszerű függőleges irányú kiterjesztést adott a 8M-hez, valamint a meglévőhöz hasonló alumínium borítást. Az ablakok a környező hegyekre nyújtanak fantasztikus kilátást, a tetőablakokkal együtt pedig csodálatos fényjátékban lesz részünk.

Megtartva a privát szféra egyensúlyát, a hozzáadott tér a napenergiára irányul, valamint a ház belső hőmérsékletének fenntartása érdekében kihasználja a természetes ventillációt.

A kiegészítés belső dizájnja kontrasztot alkot az eredetivel, meleg és tartós anyagokból álló palettával, beleértve travertin padlót, a mennyezetet és falakat borító vörösfenyő valamint tölgy és sárgaréz felhasználását. Ez egy finom textúraréteget és patinát ad a legmagasabb szintű kivitelezéshez. Az így kapott otthon az építészet gyöngyszeme, örömöt hozva a lakók mindennapi életébe.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek