Építészeknek építészektől

A Nextoffice nevű iráni építészeti iroda bemutatta “Mashhad Construction Engineering Organization (C.E.O.) Headquarters” nevű projektjét, melyet mérnököknek tervezett, ahol összegyűlhetnek és kapcsolatot teremthetnek egymással.

Mashhad C.E.O. Headquarters

A jelenleg épülő külsőt körkörös terek alkotják, a földszinti folyosó végighullámzik az épületen, hogy összekösse az azt határoló két utcát. A kifejező átjárók térbeli és szerkezetbeli járatokként nyitnak az udvar felé és vezetik a gyalogosokat.

Mashhad C.E.O. Headquarters

A Nextoffice az iráni építészmérnöki szervezet kiszolgálására tervezte a Mashhad C.E.O. Headquarters-t. Az építészek csapata világos hierarchiával rendszerezték a monumentális épületet és két részre osztották. Míg a hatalmas hall teret ad a szervezet tagjainak, hogy tanúsítványokat és dokumentumokat vegyenek kézhez, az amfiteátrum pedig a cég szemináriumait és konferenciáit fogadja be. A két nagyszabású zóna „tükrözi a szakértői kategóriát és az építkezés szakmai küldetését”.

Mashhad C.E.O. Headquarters

A Mashhad C.E.O. Headquarters javaslatával a Nextoffice a projekt során a szobrászati tárgyakként megjelenő épületeket úgy alakította ki, hogy tökéletesen beleolvadjanak az utca képébe. A két fő belső tér megszervezésében a tervező csapat a közönséget és a közösségi tereket, az amfiteátrumot és a dokumentum-jóváhagyó csarnokot az épület alsó szintje felé irányítja, amely az utcáról érhető el. Ezek az alagsori, az első és a második szintű terek közvetlenül elérhetők a szobrászati formákból, amelyek meghatározzák a projekt ikonikus térfogatát.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek