Elit egység

Az olasz óragyártó öt új Luminor és Submersible dizájnt mutatott be, amelyeket az Egyesült Államok Haditengerészet tengeri, légi és szárazföldi csapatai ihlettek. A Panerai először 2022 szeptemberében jelentette be a partnerséget az elit katonai erővel, de már az 1950-es évek óta készít órákat az amerikai haditengerészet számára. Ez a legújabb kvintett erre az örökségre épül.


A vonal csúcspontja természetesen az élményóra. Az 57 624 eurós Experience Edition: Submersible Chrono Navy SEALs (PAM01402) 47 mm-es, csiszolt Brunito acél és titán keverékéből készült tokkal rendelkezik, amelyet egy kerámia, óramutató járásával ellentétes irányban forgó lünetta koronáz meg, fokozatos skálával.

Az antracit árnyalatú számlapon három óránál kronográf számláló, kilenc óránál kis másodpercmutató, “idő a célhoz” számláló, valamint központi kronográf másodperc- és percmutató található. A mindössze 50 darabra limitált órát egy meghívóval együtt árulják, amely meghívást tartalmaz egy magával ragadó különleges műveleti élményre.
A Submersible BiTempo Navy Seals (PAM01323) egy sokoldalú alternatíva, amely 44 mm-es, csiszolt acélból készült számlapot tartalmaz. A háromnál lévő naptár ablak segít megkülönböztetni a többi merülő órától, valamint a fekete degrádió számlapja. Az órát a P.900/GMT kaliber hajtja, egy automata szerkezet háromnapos járástartalékkal. A tok hátlapján a SEALs embléma van gravírozva, mint a kollekció többi modelljénél.
Az új Luminorok közül kettő 42 mm-es tokkal rendelkezik, de anyagukban különböznek. A Luminor Chrono Navy Seals (PAM01409) Brunito acélból készült, hozzá illő lünettával, míg a Luminor Chrono Carbotech Navy Seals (PAM01419) Carbotechből készült. Mindkét referencián arab számokkal és órajelekkel ellátott, elölről árnyékolt számlap látható. Mindkettő a P.9200 Chrono automata kaliberrel működik, akár 42 órás járástartalékkal. A PAM01409 modell 562 darabra, míg a PAM01419 modell 462 darabra van limitálva.
Végül, de nem utolsó sorban a Luminor Marina Navy Seals (PAM01412) 44 mm-es acél tokkal és napraforgó-szerű, világoszöldtől sötétzöldig halványuló számlapjával tűnik ki. A 9 óránál elhelyezett kis másodpercszámláló egy kis színpompát ad az egyébként visszafogott arcnak. A darab a P.9010 kaliberrel működik, amely háromnapos járástartalékot biztosít. Emellett strapabíró gumipánttal van ellátva, és ütésálló. Ez a bizonyos Luminor 862 darabra van limitálva.
Minden egyes időmérőhöz Panerai doboz, füzet, garanciakártya, második szíj és utazótáska jár. A stílusok ára 9 962 euró és 62 351 euró között mozog.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek