Tűz és víz

A 70 méteres, Flame névre keresztelt hajó karcsú, szögletes vonalakkal és éles, kúpos íjjal rendelkezik, amely egy nyílhegyet idéz. Ezenkívül a hajót egyedi napelemekkel szerelték fel, amelyek láng alakban vannak elhelyezve. A külseje kétségtelenül feltűnő, de a tervezés többről szól, mint esztétikumról. A napelemek képesek lesznek tiszta, zöld energiát termelni, amellyel például a jacht szállodai terhelése is működtethető.


„Amellett, hogy különleges fényjátékot adnak, és megragadják a figyelmesebbek tekintetét, a panelek elnyelik a hajó „tisztán tartásához” szükséges energiát, ellátják a fedélzeten lévő közműveket, és hasznosnak bizonyulnak a manőverezés és a navigáció egyes szakaszain” – áll az olasz stúdió közleményében.
A Flame belseje tükrözi letisztult, modern külsejét. A tágas, nyitott terű lakóterek több szinten helyezkednek el, és úgy tervezték, hogy a kültéri világot is behozzák. A kiterjedt ablakok minden oldalon végigfutnak, hogy zavartalan kilátást és rengeteg természetes fényt biztosítsanak. Kint a többcélú hátsó fedélzet számos tevékenységre használható, a szabadtéri estélyektől a napozásig.

Úgy tűnik, hogy a központban egy medence is található, ha csobbanni szeretnél. A túlsó végén, az előfedélzeten egy helikopterleszállópálya található, amely megkönnyítheti a jövés-menést.
„A Flame-et már az első vázlatoktól kezdve azzal a szándékkal érzékeltettük, hogy lemondjunk a tér és a forma közötti könnyű kompromisszumokról” – teszi hozzá a stúdió. „Lehetővé teszi, hogy a tiszta és határozott vonalak szabadon áramoljanak az orrtól a hátsó térfogatig, ahol a jacht lakóterei összpontosulnak.”
A Centrostiledesign meglehetősen szereti feszegetni a határokat szuperjacht-koncepcióival. Az olasz stúdió, amelyet a neves jachttervező, Davide Cipriani vezet, korábban már számos bomlasztó tervezetet szállított, például egy futurisztikus elektromos fóliás jachtot, amelynek lelke egy Forma-1-es versenyautóé, agilitása pedig egy sugárhajtású repülőgépé.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek