Harminc napig önfenntartó

A kaliforniai székhelyű, csúcskategóriás lakókocsik gyártója most mutatta be legújabb modelljét, a HD24-et. Az új jármű a HD termékcsalád legrövidebb tagja, de még mindig mindent magába foglal, amire szükséged van ahhoz, hogy hetekig az úton éld az életed.


A HD24, akárcsak elődei, alapvetően egy nagy alumíniumdoboz. A legnagyobb különbség a cég többi kínálatától a 7,3 méteres hosszúságában rejlik. Ezzel lényegesen rövidebb, mint a többi HD modell, amelyek hossza kb. 11 méter között mozog. A HD24 azonban még mindig rendelkezik minden olyan funkcióval, amit egy Living Vehicle lakókocsitól elvárhatunk, beleértve a toló üvegajtót, az összecsukható teraszfedélzetet és a két motoros napellenzőt. A legfontosabb, legalábbis azok számára, akik tényleg el akarnak távolodni a világtól, hogy a tetőn napelemek vannak elhelyezve, amelyek a 72 kWh-s energiarendszerét táplálják.
Belül a lakókocsi inkább hasonlít egy luxuslakásra, mint egy lakóautóra, köszönhetően a letisztult, minimalista kialakításnak.

A teret is jól hasznosították. Van egy teljes értékű konyhasarok mozgatható szigettel, egy szórakoztató részleg társalgó ülésekkel, amelyek egy franciaággyá alakíthatóak, és egy fürdőszoba saját zuhanyzóval. A

legérdekesebb azonban talán a lakókocsi másik végén található, ötszer nyolc méteres többcélú terület, amely mobil irodaként, vendégszobaként vagy mosókonyhaként használható, egymásba rakható mosó- és szárítógépekkel. További belső funkciók közé tartozik egy 107 cm-es síkképernyős TV, egy egész évben használható mini-split HVAC rendszer és egy opcionális páramentesítő, amely akár napi 20 liter tisztított vizet is képes előállítani.
A HD24 már megrendelhető a Living Vehicle weboldalán keresztül, és 280 181 eurótól indul. Négy felszereltségi szint áll rendelkezésre. Az Eco alapmodell 600 wattos napenergiával rendelkezik, a Cor (336 218 eurótól indul) 1200 wattos, a Max (429 614 euró) 2400 wattos, a Pro (560 367 euró) pedig 3400 wattos, ami akár 30 napra elegendő energiát biztosít a hálózaton kívüli élethez.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek