Elszepatrált luxus

2020-ban óriási lett az igény a tágas, elszeparált élettérre a városi lakosság körében. Elsősorban nem meditációs vagy kézműves sarokra vágyunk, inkább csak arra, hogy ne kelljen a lépcsőház lakosaival liftezni és cseverészni. Ennek megfelelően ezt az új Los Angeles-i luxustársasházat úgy tervezték, hogy mind a 40 lakása saját bejárattal és két-két magánlifttel rendelkezzen.


Kétévnyi építkezés után költözhetővé vált a Pendry Residence West Hollywood, amely a Sunset Boulevard-on, a 149 szobás Pendry Hotel mögött bújik meg. Egyes lakások előzetesen lefoglalhatók voltak, a most befejezés alatt álló részeket jelenleg is értékesítik. A lakások ára 30 millió dollárnál kezdődik – óriási, fényes és levegős otthonok tágas privát teraszokkal, melyek Hollywood Hills-re és Los Angeles központjára néznek.

Pendry Residence

Az Olive Drive-i lankás domboldalon épült teraszos szerkezetű épületben megannyi lakásból nyílik zavartalan kilátás a városra.
A társasházban több féle lakás épült a 2000 m2-es két hálószobás lakásoktól kezdve 4500 m2-es három hálós rezidenciákig, melyek mindegyikéhez magánlift tartozik. Az Enrlich Yanai Rhee Architects tervezői úgy vélik, szerkezetét tekintve az épület „eltér a hagyományos társasházaktól”, hiszen „nincsenek benne lépcsőházak és folyosók – a lakásokba két-két privát lifttel (egy a lakóknak, egy a személyzetnek) juthatunk el, az őrzött parkolóból, közvetlenül.”

Pendry Residence
A lakók tehát megmenekülnek a közös liftezéstől, valamint a folyosókon való bolyongástól és a másokkal való összefutástól is, cipekedéskor pedig a parkoló biztonságából rögtön a saját liftjükbe, onnan pedig közvetlenül a lakásukba pakolhatják a csomagokat – anélkül, hogy bárkivel is találkoznának.

Pendry Residence

Azért a látogatók számára „lift lobbik is épültek, amelyeken át biztonságosan megközelíthetők az egyes lakások”.
Az azonnal költözhető és teljesen berendezett lakások egyedülálló, óriási Calacata Borghini márványlapokkal ellátott konyháját Martin Brudnizki tervezte. Ha mindez még nem elég: vacsorát a Pendry éttermekből rendelhetünk, a fürdőszobákat Arabescato Cervaiole márvány díszíti, és a tágas gardróbokban valóságos szekrénycsodák sorakoznak.

Pendry Residence

De talán az erkély és a kilátás, a játék beltér és kültér között, ami a legelragadóbb. Minden egyes lakásnak saját tágas erkélye van – a hét felsőkategóriás lakáshoz 3400 m2-es (sőt esetenként még nagyobb) erkély tartozik, melyen tűzrakóhelyet, medencét, forró vizes fürdőt és szabadtéri konyhát is kialakítottak.

Pendry Residence
„Mindig is nagyon romantikus környékként gondoltam West Hollywoodra” – vallja be Brudnizki. „A jól ismert hegyek és a szikrázóan kék ég alatt futó utcák közt gyönyörű zöld területek vannak elszórva. A Pendry Residences West Hollywood teljesen beleillik a környezetébe, az egyes építészeti rétegek alkalmazkodnak a terep természetes vonalaihoz, formájához. Belül pedig a kaliforniai táj pasztell rózsaszín, kék és zöld árnyalatai köszönnek vissza mindenütt.”

Pendry Residence
A lakóknak különböző szolgáltatások állnak rendelkezésükre a szomszédos Pendry Hotelben: igényelhetnek szobaszervizt, látogathatják a tetőteraszon lévő medencét és számos, Wolfgang Puck által működtetett éttermet is. Ezek mellett a Britely nevű privát klubban két privát étkező, egy edzőterem, fürdő, bowling pálya, mozi és előadó terem is várja őket. Egyébként a társasházon belül is található egy, a lakók számára elérhető tetőtéri medence, egy fitnesz-központ, társalgó és egy borozó – de vigyázat, itt aligha kerülhetjük el a szomszédokat.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek