Feje tetejére fordított toronyház Tel Avivban

Ron Arad nemrég befejezte a ToHa nagyszabású iroda projektet Tel Aviv központjában. A beruházás, amin Arad a heliy Avner Yasharral dolgozott együtt 1,8 hektáron terül el, 29 emelet magasságba emelkedik és összesen 200 ezer négyzetméter alapterületű.

ToHa irodaház

Az épülethez tartoznak kereskedelmi helyiségek és egy tájrendezett nyitott tér. A struktúrát egy feje tetejére fordított perspektíva alapján lett tervezve, vagyis az épület felfelé egyre szélesedik.

ToHa irodaház
Arad és Yashar úgy tervezték meg az épületet, hogy beleilleszkedjen a sokszínű környezetbe, miközben maximalizálják az árnyékot, egyúttal az irodákban minden asztal a legtöbb fényt kapja. Minimális lábnyommal, a jéghegy formájú épületet vékony központi szerkezetek emelik fel – lehetővé téve, hogy a tető nyilvános éttermi egységként és kilátóként szolgáljon.

ToHa irodaház
Több mint 28 ezer négyzetméter Dekton felülettel van bevonva, amely megjelnik a homlokzatokon, a padlón, a lifteken, a mennyezeten és a belső válaszfalakon.

ToHa irodaház

A Dekton darabokat 10 ezer különböző formában hozták létre és vágták a gyártó Cosentino központjában Spanyolországban, mielőtt a tengeren át Tel Avivba szállították volna. Belül egy 30 méteres átrium lobbiként és találkozóhelyként funkcionál. Az irodák a hetedik emeleten kezdődnek, így ragyogó kilátás nyílik a városra, és az épület közepén elhelyezett udvarra.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek