Függőleges kert

A New York-i Williamsburgben, a Domino Park szívében, az egykori Domino cukorgyárat a Two Trees Management és a James Corner Field Operations mellett a Practice for Architecture and Urbanism (PAU) 42 000 négyzetméteres, modern irodaházzá alakítja át.

Az új finomítóban az eredeti homlokzathoz képest egy modern üvegépületet húznak vissza, amely meghosszabbítja a falakat, hogy világos és szellős, oszlopmentes tereket hozzon létre hatalmas belmagassággal.

A két szerkezet 3,7 méter magas térben a két építmény belsejében egy, a maga nemében egyedi beltéri függőleges kert fogja szegélyezni a kerületet. Élő fák fogják tarkítani, amelyeket a történelmi téglahomlokzat fölé emeltek, és sebészi úton juttattak be a belsejébe. Összességében a tervezési koncepció célja, hogy elősegítse a természettel érintkező, produktív munkakörnyezet kialakulását, és a környező természettel harmóniában lévő struktúrát.


A Domino finomító egyedülálló adaptív újrahasználatának köszönhetően egy korábbi ipari terület modern munkaterületként kap új életet. Az év végére tervezett épületet a biofilikus kialakítás fogja meghatározni, mivel az egészséges, wellness-orientált, a természettel érintkező irodák új modelljének megteremtésére törekszik.

Az egykori gyár meglévő terének legjobb kihasználása érdekében a PAU építészmérnökei, a Domino Park csapata és James Corner Field Operations tájépítészek összekötötték az irodát a kinti parkkal, annak zöld növényzetét a térbe szőve. 17 90 méter magas fát daruztak be, hogy kihasználják az eredeti és az új szerkezet közötti üregeket. Ahogy elkészül, a finomítóban egy buja beltéri ökoszisztéma lesz kialakítva érett fákból, szőlőből és különböző ültetvényekből, hogy az épületben tartózkodók a nap minden szakában hozzáférhessenek a szabadba.


A beltéri kert és a napközbeni könnyű kijutás mellett a bérlők egy háromszoros magasságú átriumos lobbyhoz, elismert földszinti kiskereskedőkhöz, valamint a helyszíni kényelmi szolgáltatásokhoz, köztük egy nyitott tetőtéri kupolához is hozzáférhetnek, ahol összejöveteleket tartanak.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek