Gentleman’s yacht

A La Spezia-i székhelyű, nagy múltú hajógyár, amelyet az olasz Sea Group 2021 végén vásárolt meg, miután közel 450 évet töltött az iparágban, tavaly augusztusban bejelentette a Gentleman’s yacht flottájának terveit. A klasszikus stílusú cirkálókat a háború utáni jachtozás aranykora ihlette, de a Picchiotti által megosztott új képekből az is kiderül, hogy az új jövevények elegáns, kortárs belső terekkel rendelkeznek majd.


A firenzei Luca Dini és Kurt Lehmann (Yacht Moments) tervező együttműködéséből született modellek között szerepel egy 24, 33, 44 és 55 méteres hajó is. Mindegyik a ’60-as évek amerikai jachtjainak sziluettjét idézi meg időtlen klasszikus vonalakkal. A hajótest és a felépítmény teljes egészében alumíniumból készül, a fehér és a tengerészgyalogos színvilágot mutatja be. Fényes mahagóni részletek díszítik majd a hajó oldalát, az orr és a tat pedig polírozott lemezeléssel van ellátva.
A világos és szellős lakóterek nélkülözik a korabeli vintage hajókon jellemzően megtalálható sötét faburkolatokat. A tágas szobákban elegáns, modern bútorok, csúcsminőségű anyagok és felületek, különleges világítás és tágas ablakok találhatók. Az elrendezés a modell méretétől függően változik. A 24-es három-négy kabinos, a 33-as és 44-es öt, az 55-ös pedig hat kabinos lesz.
A főfedélzeten egy oldalsó folyosó lehetővé teszi a tengerészek számára, hogy zökkenőmentesen közlekedjenek az orrtól a tatig. A tatnál egy tágas strandklub nyílik közvetlenül a napozófedélzetre egy nagy üveg tolóajtón keresztül. A hátsó részen egy mini megfelelő tender tárolására is van hely. A szemközti végén egy előfedélzeti társalgó és egy kis medence található.
Picchiotti a legmodernebb technológiát és mérnöki munkát is választotta. A hajók hibrid vagy teljesen elektromos meghajtással is felszerelhetők a tengeri környezetszennyezés csökkentése érdekében.
A sorozat első hajótestének hegesztési fázisa már befejeződött, az első hajó várhatóan 2024-ben indul a tengerre. Picchiotti szerint további 15 egység is készülőben van.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek