Apja nyomdokain

Lehet, hogy Frank Lloyd Wright állt az usoni házmozgalom mögött, de valójában a fia az, aki ezt az egyszintes lakóházat Dél-Kaliforniában megalkotta. A látnok építész legidősebb gyermeke, közismert nevén Lloyd Wrightnak köszönhető, hogy életre kelt ezt a La Cañadában található palotaépület.

A négy hálószobás, négy fürdőszobás gyöngyszem 1948-ban épült, és ugyanazt az esztétikát testesíti meg, mint más nevezetes uzoni lakások. Ez azt jelenti, hogy rengeteg vízszintes vonalat, bordázott betonfalakat és nagy üvegfelületeket találunk mindenütt. Míg ez a kisebb, egyszerűbb stílusú kialakítás eredetileg a középosztálybeli lakásvásárlók számára megfizethető opciónak készült, manapság a felújított házak ára alig éri el a 3 millió dollárt.
A San Gabriel-hegység lábánál fekvő, 295 négyzetméteres terület az építész geometrikus védjegyeit viseli mindenütt, mint az átlósan pontozott terasz a beltéri-kültéri szórakozáshoz és a hatszögletű nappali.

Ez utóbbit egy aszimmetrikus kandalló és a környező kertre nyíló pazar kilátás egészíti ki. Máshol a frissített konyha fekete diófa szekrényekkel, elegáns rozsdamentes acélból készült pultokkal és egy hatalmas középső szigettel van felszerelve.
Ha azt hitted, hogy a lakás nem lehet még hangulatosabb, lépj be a könyvtárba, ahol egy egyedi beépített kanapét és polcokkal bélelt falakat találsz a folyamatosan növekvő könyvgyűjtemény számára. A közelben az elsődleges lakosztály ugyanolyan nyugodt, egy gardróbbal, egy nappalival és egy kandallóval felszerelt. Ráadásul a hálószoba saját fürdőszobával rendelkezik, amely két mosdóval, zuhanyzóval és káddal rendelkezik.
Természetesen a Wright család természet iránti vonzalmából adódóan a festői kertek állnak a jól felújított ingatlan előterében – és az udvar kétségkívül elnyeri a tetszésedet. Rengeteg őshonos növény, kanyargós ösvények a bájos sétához, és egy festői vízikert. Egy úszómedence azonban nem volt része az eredeti elképzelésnek, de ez elég könnyen megoldható.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek