Globális cirkáló

Valószínűleg nem egy katamarán jutna először eszünkbe, ha globális expedícióra indulnánk, de a Sunreef Yachts szeretné ezen változtatni.


A lengyel hajógyár nemrég mutatta be egy új, kifejezetten hosszú távú hajózásra tervezett többtestű koncepcióját. A 164 láb hosszú hajó a Sunreef Explorer termékcsalád második modellje, a 2020-ban megjelent 125 láb hosszú hajója után.

Sunreef Yachts
Az egyszerűen csak 50M Sunreef Explorer névre keresztelt katamarán az elődjéhez hasonlóan transzóceáni hatótávolságot ígér, és valószínűleg több tengeri mérföldet tesz meg, mint a hasonló méretű egytestűek. A hajógyár egyelőre nem osztott meg részleteket, de elvileg a hajó két motorral, két üzemanyagtartállyal, több generátorral, két víztartállyal és okos hulladékkezelő rendszerrel lesz felszerelve. Így képes lesz hónapokig önellátó maradni, és a Föld legtávolabbi tájaira is eljutni.

Sunreef Yachts
Ahogy az várható volt, a globális cirkáló a Sunreef jellegzetes, karcsú sziluettjét és letisztult vonalait viseli. A fedélzeten mindeközben „szuperjacht-komfortra” számíthatunk: hat tágas kabin, privát spa, fitneszközpont és egy bárral felszerelt szabadtéri mozi. Egy másik csúcspont a hátsó fedélzet, amely a teljes 47 láb szélességen átível, és így rengeteg helyet kínál a szabadtéri szórakozáshoz.

Sunreef Yachts
Ahogy egy komoly felfedezőhöz illik, fedélzetén a tengeri járművek és játékok sorakoznak, hogy még a legelszántabb kalandorok se unatkozzanak. A tágas garázsokban elférnek a búvárfelszerelések, tengeri bobok, e-bike-ok, e-foilok, vitorlás dingik és tenderek, a daruk pedig lehetővé teszik a könnyű vízre bocsátást és parkolást. Természetesen a jacht kialakításának és felszereltségének minden részlete az új tulajdonos igényeihez igazodik.

Sunreef Yachts
„Hegyi kerékpározás Grönlandon, búvárkodás Ushuaiában, lovaglás a Galapagos-szigeteken vagy bálnafigyelés Új-Fundlandon; az új Sunreef 50M Explorer azoknak készült, akik arról álmodnak, hogy kitágítják jachtos horizontjukat” – áll a hajógyár közleményében.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek