Goodwoodi emlék

A június közepén rendezték meg a Goodwood Festival of Speedet azon a nyugat-sussexi birtokon, melynek neve már egybeforr a négylábúak és a négykerekűek versenyével.


A Goodwood úgy hirdeti magát, mint „a motorsport és az autós kultúra legnagyobb ünnepe a világon” – de mivel az autók és az órák között erős a kapcsolat, a karórák is megjelennek a háttérben – ahogy idén Roger Dubuis és a Lamborghini rég óta tartó kapcsolatának legújabb eredménye.

Excalibur Spider Huracán
A 45 mm-es Excalibur Spider Huracán (POA) órát egy automata RD630 kaliber hajtja, amelyet kifejezetten a Lamborghini Squadra Corse-val való együttműködéshez fejlesztettek ki.
A karórát a Huracán GT3 EVO2 ihlette, és különösen a Lamborghini rajongók ismerik fel a kaliber alakjában visszaköszönő, a jármű hatszögletű műszerfalára emlékeztető méhsejtes motívumot. A dupla rugóház és a 12 fokban döntött mérlegkerék szintén közvetlenül az autóktól van átvéve, és a már létező Huracán órasorozatra utal.

Excalibur Spider Huracán
Ha megfordítjuk, a látható szerkezetű óra egy 360 fokban oszcilláló keréksúlyt tár fel, míg a korona – amelyet a szuperautó kerékanyái ihlettek – látványos párosítás a kaliber felső merevítőjével, mely az autó V10-es motorját idézi. A dupla rugóházas szerkezet 60 órás tartalékot biztosít.

Excalibur Spider Huracán
Az új karóra egy egyre bővülő kategória legújabb tagja: a motorsport és az időmérés évtizedek óta tartó együttműködése számos gyümölcsöt termett már a rajongók számára.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek