“A sötét oldal ereje”

A TAG Heuer újragondolta eddigi legkeresettebb modelljét egy modern, különleges kiadású darab formájában. A Dark Lord névre keresztelt, teljesen fekete számlapjáról és matt PVD tokjáról híres Monaco óra (amely Steve McQueen csuklóján vált híressé a Le Mans-i versenyen) ezen különleges változata 1974-ben jelent meg először, és az elmúlt években a vintage változat az aukciós házak kedvence lett.

Az óragyártásban ma már elterjedt feketítő kezelés akkoriban teljes újdonságot jelentett, és ez volt az egyik első PVD bevonatú óra. A noir Heuer Monacóból állítólag mindössze 100-200 példány készült. Ennek eredményeként, ha egy példány felbukkan a másodlagos piacon, akár öt számjegyű leütési árat is elérhet.

Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition

Genfben, a Phillips “Start-Stop-Reset: 88 Epic Stainless Steel Chronographs” árverésen 2016-ban 62 500 svájci frankért (akkori árfolyamon körülbelül 64 950 dollárért) kelt el egy Dark Lord, 2018-ban a Bonham’s londoni árverésén pedig 67 584 dollárért. A 2022-es remake hírére ezek az értékek várhatóan emelkedni fognak.

Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition
Már akkor sejthetővé vált, hogy valamikor érkezni fog egy remake, amikor a TAG Heuer tavaly novemberben a genfi Only Watch jótékonysági aukcióra készített egy egyedi, modern modellt. Ez az egyedi darab 290 000 svájci frankot (319 360 dollár) hozott. Az akkori árfolyamon 50.000-100.000 CHF (kb. 55.000-110.124 $) közötti összegre becsülték.

Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition
Majdnem 50 évvel később az újragondolt Dark Lord most DLC bevonatú fekete 2-es fokozatú titánból készül, amely kevésbé korrodáló, könnyű opciót kínál napjainkban. A titániumot a Heuer először a 80-as években használta, és az első Dark Lord tervezésekor még nem volt elérhető anyag. Ez mindössze a második alkalom, hogy a vállalat titániumot használt a Monaco termékcsaládban – az első a tavaly bemutatott limitált kiadású Titan modell volt, amelyet Max Verstappen autóversenyző viselt a Forma-1-es világbajnokság kampánya során.

Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition
Az órát a ház Caliber Heuer 02 óraművével frissítették, amely hagyományos oszlopkerékkel készült, 80 óra járástartalékot kínál, és a zafírkristályos hátlapon keresztül látható rózsaaranyozott oszcilláló masszával van ellátva. A Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition számlapja egy szaténcsiszolt kör, míg a számlap és a kronográf regiszterek külseje homokfúvott, szemcsés kivitelben készült, amely a pályán lévő gumiabroncsok tapadását hivatott felidézni. A másodpercmutató és a kronográf-regiszter mutatói mélyvörös színben pompáznak, míg az óra- és percmutatók rózsaaranyból készültek, Super-Luminova fényezéssel, így remek kontrasztot alkotnak a fekete háttérrel.
A 39 mm-es Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition fekete aligátor bőrszíjat kap, és ebben a hónapban kizárólag a TAG Heuer üzletekben lesz kapható, nem limitált, 8200 dollárért vásárolható meg.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek