Gucci-koktél

Az olasz divatház nemrégiben mutatta be új signature italát a Gucci Giardino 25 kávézóban és koktélbárban Firenzében, Olaszországban. Emellett online is kínál egy előre elkészített, azonnal iható változatot, hiszen végülis 2022 van.

Az Elisir d’Elicriso névre keresztelt italt Giorgio Bargiani mestermixológussal közösen alkották meg. Az olasz bártender az elmúlt nyolc évben a londoni Connaught Bar mixológiai igazgatóhelyetteseként dolgozott, amely az elmúlt két évben a világ 50 legjobb bárja rangsor első helyét foglalta el.

A keverék állítólag a toszkán régió ünnepe, és a csizma alakú országra jellemző alapanyagok széles skáláját vonultatja fel. Gondolj a jellegzetes botanikus növényekre, ikonikus olasz szeszes italokkal párosítva.

Elisir d'Elicriso

„A Gucci és én osztozunk a toszkán gyökereken, és ugyanaz a víziónk: a kiválóságra törekszünk, az eleganciát keressük anélkül, hogy megragadnánk a múltban, és mindig az innovációra vágyunk” – mondta Bargiani.

Elisir d'Elicriso

Az ital hét hónapig (és 15 különböző kóstolásig) tartott, mire megvalósult. A végeredmény a vermutot és két helyi likőrt (Vetiver és N.4 Podere Santa Bianca) párosítja London dry ginnel, fehér ecettel és a Tenuta San Guido vörösborával. Néhány csepp elicriso (helichrysum olaj) is található benne, ami megmagyarázza a koktél nevét.

Ahogy az várható volt, az Elisir d’Elicriso jól is néz ki. A finom, rózsaszín árnyalatú elixír egy jóképű, cizellált üvegpalackban van elhelyezve, amely biztosan feldobja bármelyik otthoni bárpultot. A Gucci négyféleképpen javasolja a kortyolását: tisztán, jéggel, egy kis pezsgővel vagy egy kis tonikkal. Még szódát is adhatsz hozzá, hogy elkészítsd a saját Gucci highballodat.

Elisir d'Elicriso

Az Elisir d’Elicriso a Gucci Osterián vagy a Giardino 25-ön keresztül rendelhető meg nagyjából 140 dollárért, de csak Olaszországon belül szállítható. A palackok korlátozott számban a firenzei Gucci Giardino 25-ben is kaphatók lesznek, és természetesen a koktél a bár étlapján is szerepel majd.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek