Sky Hotel

A Sky Cruise-t, egy gigantikus repülő üdülőhelyet, amelyet Tony Holmsten talált ki körülbelül 11 évvel ezelőtt, és amelyet nemrég Hashim Al-Ghaili animált.

A repülőgép egyrészt űrhajó, másrészt óceánjáró, és szinte minden kényelemmel rendelkezik, amit csak el tudsz képzelni. Hatalmas mérete több mint 5000 vendég befogadására alkalmas, akik kereskedelmi vagy magánrepülőgépen érkeznének a fedélzetre (a Sky Cruise tetején óriásgépek szállnának le).

Sky Cruise

Ami pedig azt illeti, amit a bejelentkezés után élvezhetsz, a kilátás nyilvánvalóan a legnagyobb eladási szempont. A magasan fekvő fedélzet 360 fokos kilátást biztosítana, ahonnan a csillagoktól kezdve a sarki fényig mindent láthatnának. Onnan egy lift visz le a fő szórakoztató fedélzetre, amely úgy néz ki, mint egy tengerjáró hajón. A fedélzeten bevásárlóközpontok, sportközpontok, úszómedencék, éttermek, bárok, játszóterek, színházak és mozik lennének elérhetők.

Sky Cruise

Bár mindez elég hihetetlenül hangzatos élményt nyújt, van egy olyan aspektusa a Sky Cruise-nak, ami talán minden mást felülmúl. A repülőgépet úgy tervezték, hogy nukleáris energiát használjon, ami azt jelenti, hogy több évig képes lenne a levegőben maradni – leszállás nélkül. Húsz elektromos hajtóművet hajtanának nukleáris energiával, a fedélzeten pedig egy kis atomreaktor biztosítana korlátlan energiát, amely rendkívül szabályozott fúziós reakciót alkalmazna.

Sky Cruise

Ha mindez vonzóan hangzik, de a légi közlekedéstől kiráz a hideg, ne aggódj: az űrhajó mesterséges intelligenciát használna a légörvények elkerülésére (bárcsak ezt a kereskedelmi repülőgépeken is be tudnák vetni). A fedélzeten egy teljes körű orvosi ellátást is biztosítanak. Jelenleg a Sky Cruise egy sci-fi film koncepciója. De ki tudja, talán egy nap mindannyian együtt fogunk lebegni az égen, csodálva a kilátást és úszva a föld felett több ezer kilométerrel.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek