Ultravékony

Néhány hónappal ezelőtt a rekordot felállító Bulgari bemutatta a világ legvékonyabb mechanikus óráját, az Octo Finissimo Ultra-t. Visszavette a Piaget-től a címet, és nyolc év alatt nyolcadik rekordját állította fel.

De a rekordok, ahogy mondani szokták, azért vannak, hogy megdöntsék őket, és így a Richard Mille luxusóramárka a Ferrarival együttműködve – akik tudnak egy-két dolgot a versenyszellemről – gondoskodott arról, hogy ez a mondás igaz legyen. Az RM UP-01 Ferrari 1,75 mm-es vastagságával mindössze 0,05 mm-rel vastagabb, mint a Bulgari Octo Finissimo Ultra. De ez nem volt könnyű feladat.

RM UP-01 Ferrari

A Richard Mille határozottan elkötelezte magát amellett, hogy ezt az időmérőt ugyanolyan színvonalon készítse el, mint az összes többit. Tehát nemcsak karcsúnak kellett lennie, hanem többnek is kellett lennie, mint egy órakészítési kísérlet.

RM UP-01 Ferrari

Míg más órák úgy érik el vékonyságukat, hogy a szerkezetet és a tokot egy síkban helyezik el, addig az RM UP-01 Ferrari esetében az önfelhúzós kaliber nagyrészt a tok belsejében helyezkedik el, garantálva a teljes ütésállóságot és az 5000 G-s gyorsulások elviselését. Mivel a szerkezet még vékonyabb, mint maga a tok, 1,18 mm vastagságú, az óra több kulcsfontosságú elemhez, többek között az alaplaphoz és a vázhidakhoz 5-ös minőségű titániumot használ.

RM UP-01 Ferrari

A hagyományos esztétika ellenére a kaliber bizonyos darabjai a számlapon keresztül jelennek meg, beleértve a mutatókat, amelyeket áthelyeztek, és megduplázták az alatta lévő kerekeket. Egy pár koronát is elhelyeztek magán a számlapon, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy felhúzza és beállítsa az órát egy vezetőnek az apró lyukakba történő behelyezésével.

RM UP-01 Ferrari

Miután az RM UP-01 Ferrari mintegy 6000 órányi laboratóriumi tesztelésen ment keresztül, nem csupán egy koncepció, hanem egy olyan óra, amelyet a pályán is lehet viselni. A mindössze 150 darabra limitált időmérő már megvásárolható a Richard Mille butikokban 1 888 000 dollárért. Ilyen árcédulával akár a világ legdrágább óráinak listájára is felkerülhet.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek