Zöld páncél

A német márka megerősítette, hogy megépíti a közelgő, teljesen elektromos zászlóshajójának, az i7-nek egy magas biztonsági fokozatú változatát. És bár jelentős módosításokra lesz szükség, a márka azt ígéri, hogy az akkumulátoros jármű megfelel majd a korábbi áthatolhatatlan autók és SUV-ok magas színvonalának.

A bejelentésre a múlt hónapban Németországban megrendezett G7-csúcstalálkozót követően került sor, ahol a páncél nélküli EV-t használták a világ vezetőinek Felső-Bajorországban történő szállítására. A konkrétumok még váratnak magukra, de Oliver Zipse, a BMW igazgatótanácsának elnöke megerősítette, hogy a jármű Protection Trim változata valamikor a normál i7-es debütálása után, a 2023-as modellév részeként érkezik.

Protection Trim i7

„Első alkalommal mutatunk be egy teljesen elektromos, nagy biztonságú járművet is – az ügyfeleink védelmének színvonalát tekintve semmit sem fogunk nélkülözni” – mondta Zipse egy nyilatkozatban. „A BMW i7 alapjaira épül majd, bemutatva, hogy a fenntarthatóság és a biztonság hogyan járhat kéz a kézben.”

Protection Trim i7

Egyelőre nem világos, hogy az i7 milyen páncélzattal lesz felszerelve. A Drive rámutatott, hogy nyilvánvaló okokból nem lesz szüksége védelemre a motortér körül, mint egy tipikus golyóálló autónak, de valószínűleg szükség lesz egy erősen páncélozott futóműre, hogy megvédje az akkumulátorcsomagját a lyukasztásoktól és a tűztől. Gondos egyensúlyt kell majd találni, hogy a járgány ne legyen túl nehézkes.

Protection Trim i7

A BMW nem változtatott a korábbi páncélozott járművek hajtásláncán, és a széria i7 már most is 5900 kilót nyom. Ez minden jármű esetében elég nehéz. Ha hozzáadjuk az E38-as generációs 750iL-ben szereplő 2 000 kilós páncélzatot, akkor a nulla károsanyag-kibocsátású limuzin például ugyanabban a szomszédságban lesz, mint a 9000 kilós GMC Hummer EV.

Protection Trim i7

A plusz súly komolyan hátráltathatja az i7 teljesítményét; különösen a hatótávolságot. És ahogy a GMC szuperkamion esetében is láttuk, a plusz kilók azt is befolyásolhatják, hogy a jármű valójában mennyire környezetbarát. Ettől függetlenül a Protection Trim i7 lesz a BMW eddigi legzöldebb páncélozott autója.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek