H-ház

A Buerger Katsota Architects által tervezett H-ház egy tengerparti telken helyezkedik el, amely privát hozzáféréssel rendelkezik egy védett strandhoz Korfu nyugati partján, Görögországban.

A tervezés során a sziklás terepet és a természetet minimálisan befolyásoló, a meglévő magas olajfákat körülölelő egyszintes szerkezetet helyeztek előtérbe. A parabolikus alaprajzú fából készült előtető klimatikus moderátorként szolgál, egész nap kényelmes szabadtéri tereket biztosítva. A magánterületek, beleértve a hálószobákat és a vizesblokkokat, négy szabadon álló térfogatban kaptak helyet.
A köztes terek nyugodt életterekként funkcionálnak, a belső tereket zökkenőmentesen kiterjesztve a kültérre, kiterjedt üvegezéssel.

Egy 18 méter hosszú medence, amely merőleges a lineáris házra, kilenc méteren át kiáll, és a tengeri horizonthoz igazodik. A terrazzo padló vizuális folytonosságot biztosít, összekötve a belső és a külső tereket.

A Buerger Katsota Architects által tervezett, beton alapon nyugvó H házban előregyártott keresztrétegelt faanyagot használnak a falakhoz, a tetőhöz és az előtetőhöz, ami megkönnyíti a gyors építési folyamatot.

A tervezés zökkenőmentesen illeszkedik a környezetébe, maximális energiateljesítményt mutatva az olajfaliget rácsozatán és a táj léptékén belül.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek