Hangfalak Nautilusa

A Bowers & Wilkins, amely 1966 óta vezető szerepet tölt be a nagyteljesítményű hangtechnológiában, most ünnepli ikonikus Nautilus hangsugárzójának 30. évfordulóját.

Az egyedi, feltűnő megjelenéséről és páratlan hangminőségéről ismert Nautilus jelentős szerepet játszott abban, hogy a Bowers & Wilkins a világ egyik vezető audioipari vállalatává vált.


E mérföldkő megünneplésére a vállalat egy egyedi Nautilus hangszórópárt készített, csillogó abalone gyöngyházfényű kivitelben, amelyet a nevével azonos tengeri puhatestű ihletett. Egy másik hangszóró ugyanilyen formájú puhatestű – a Spirula Speakers. A Nautilus jellegzetes, exponenciálisan kúposodó csöveket tartalmazó formatervét először 1993-ban mutatta be Laurence Dickie, aki páratlan szabadságot kapott a tökéletes hangszóró megalkotásában.


Minden egyes Nautilus hangszórót egy elkötelezett szakértői csapat készít kézzel, csak a ház elkészítése több mint egy hetet vesz igénybe. A folyamatban több szakképzett mesterember vesz részt, akik aprólékosan formázzák, csiszolják, festik és polírozzák minden egyes egységet a tökéletességig. A részletekre való ilyen szintű odafigyelésnek köszönhetően a Nautilusra kétéves várólista alakult ki.
A három alapszínben és testre szabható kivitelben kapható Nautilus ára egységenként körülbelül 55 000 font (70 000 USD). Az ára ellenére a Nautilus továbbra is a Bowers & Wilkins valódi hangzás iránti szenvedélyének és a tökéletes hangsugárzó megalkotására irányuló kíméletlen megközelítésének szimbóluma.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek