Három árbócos drágakő

A Crystal névre keresztelt, fényes új 100 méteres hajó geometrikus üvegezéssel rendelkezik, amely egy drágakő fazettált éleit tükrözi. Ez lehetővé teszi, hogy a szkúner kristályként fogja meg a fényt, miközben a nyílt tengeren cirkál.


A csillogó esztétikán túl a Crystal mérnöki munkája is meglehetősen új generációs. A hajót háromárbocos DynaRig vitorlázórendszerrel szerelték fel, amely a Perini Navi 88 méter hosszú Maltese Falcon és az Oceanco 106 méter hosszú Black Pearl hajóján is megjelent.

Crystal
Az innovatív, számítógéppel vezérelt vitorlarendszer alapja a szabadon álló karbon árbocok és a yard-karok, amelyekbe a vitorlák behúzódnak. A fő értékesítési szempont az, hogy minden tengeri körülmények között könnyű vitorlázást tesz lehetővé. A stúdió nem közölte a Crystal becsült végsebességét, de a Maltese Falcon és a Black Pearl 25 csomós, illetve 30 csomós sebességre képes vitorlázva.

Crystal
A transzatlanti utakhoz tökéletes Crystal bőséges helyet kínál a fedélzet felett és alatt egyaránt. Christian Leyk, a Coquine kreatív igazgatója szerint a lakóterek „követik a természetet”, és úgy tervezték őket, hogy maximalizálják a természetes fényt, miközben stratégiai árnyékolást biztosítanak.

Crystal
Az elrendezést tekintve a Crystal 12 vendég befogadására alkalmas, és egy teljes gerendázatú, kihajtható erkéllyel rendelkező tulajdonosi lakosztállyal rendelkezik. Alexandre Thiriat-t bízták meg a belsőépítészeti tervezéssel. Még nincsenek részletek, de mi Lalique csillárokat, Baccarat szárkészleteket és más pazar kristály bútorokat képzelünk el.

Crystal
Ami a kényelmi szolgáltatásokat illeti, a tengerészek élvezhetik a hatalmas borospincét, a strandklubot, az edzőtermet és a különböző társalgókat. A jacht egy nagy garázzsal is rendelkezik, amely alkalmas a tendereik és egyéb játékaik tárolására.

Crystal
Ez már a második koncepció, amit Leyk ugyanennyi hónapon belül bejelentett. Júliusban a Coquine Design egy családbarát, 48 méter hosszú felfedezőhajót mutatott be, amelyet az Octonauts és a Sac Actun barlangjai című gyerekfilm ihletett. Felvetődik a kérdés, hogy mi lesz a stúdió következő ötlete.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek