Hidrogénnel hajtott Cyberpunk

A tervezőtrió, Anton Guzhov, Anton Brousseau és André Taylforth nemrégiben megosztotta elképzelését a „Hydra” koncepcióról, egy olyan e-bicikliről, amelyet a legbőségesebb erőforrás, a hidrogén hajt.

Míg a hagyományos motorkerékpárok lítium-ion akkumulátorokkal működnek, addig ez a hipotetikus járgány hidrogén üzemanyagcellákkal működik, ami azt jelenti, hogy füst helyett hőt és vizet bocsát ki. A fenntarthatósági részlegben a legtöbb kockát kipipálja, de még nem tudni, hogy ez a nulla károsanyag-kibocsátású elektromos kerékpár továbbfejlődhet-e eladható termékké.

„Hydra”
A Hydra működésének szimulálásához a tervezők a Blender 3D-t használták, egy nyílt forráskódú számítógépes grafikai szoftvert, amely VR, vizuális effektek, 3D modellezés és még sok más célokra szolgál. Az eredmény egy hiperreális és hangulatos videó lett, amely az e-bike összeszerelését, majd egy ipari, disztópikus környezetben való tekerést ábrázolja.

„Hydra”
Bár a trió nem említi közvetlenül, a motorkerékpár egyértelműen Cyberpunk esztétikát sugároz a robotok által inspirált szerkezetével és a szénszálas bevonatú, terjedelmes burkolatával. Ami különösen feltűnő, az a dobozszerű elülső rész, ahol a hidrogén üzemanyagcellákat tárolják. Eközben a motor az ülés alatt helyezkedik el, amely konzolos formát ölt.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek