Hotel Mercedes

Az Arya Kani által tervezett Hotel on Wheels: A Vision Pullman Express a mobilitás kényelmét és a kurátori szállást ötvözi, hogy prémium utazási élményt nyújtson a rövid távú utazók számára. A felhasználók néhány órától akár 3 napig tartó, tervezett utazásokat élvezhetnek, amelyeket a felszállástól a leszállásig a preferenciáikra szabnak, így korlátozott anyagi források mellett is a lehető legtöbbet hozhatják ki a korlátozott idejükből.

Az 5. szintű autonómiával és olyan technológiával felszerelt, cserélhető akkumulátorokkal, állítható platós ülésekkel, valamint pihenésre és munkavégzésre kijelölt kabinzónákkal felszerelt, tudatosan és élményorientált utazásokra összpontosít, amelyek pozitív hatást gyakorolnak az utazókra. A mobil bot “szobaszerviz” kiszállítása, a rugalmas kiszállás, valamint a robogók és kerékpárok mikro-mobilitásának integrálása a fő járműbe szintén javítja a felhasználói élményt.
A tervező a Mercedes-Benz és a Belmond Group, a szállodaipar és a mobilitás két kiemelkedő prémium márkaikonja közötti együttműködést képzelte el, miután azonosították az egyes piaci réseket. A hardvergyártás és a logisztika összevonásával ez a koncepció egy skálázható, különböző iparágakra adaptálható modellt mutat be.

A Hotel on Wheels jelentős előnyökkel jár a kulcsfontosságú érdekeltek, köztük a mobilitási és szállodaipar, a helyi hatóságok és a vállalkozások számára is, mivel a gazdasági növekedés és a turizmus előmozdításának eszközeként a kulcsfontosságú piaci hiányosságok betöltése mellett.
A Hotel on Wheels koncepció alapja a jövő prémium városi utazásának alapos feltárása. Arya Kani tervező széles körű kutatást végzett, beleértve a fogyasztói elemzéseket és a trendek előrejelzését is, hogy a designt az igényes utazók igényeihez igazítsa. A feltárás feltárta, hogy a szállodaipar és a mobilitási iparágak közötti kapcsolat nem igazán működik, míg a további piacelemzés a gyorsan növekvő luxusutazások piacán belüli potenciális lehetőséget tárta fel.

A piaci rés felismerése alapján a tanulmány a Mercedes-Benz és a Belmond Hotel Group potenciális együttműködő partnerként azonosította a két céget, mivel az utazás vagy a mobilitás területén egyre fejlődő üzletágakkal rendelkeznek, nevezetesen a Mercedes Sprinter és Marcopolo, valamint a Belmond Orient Express vonatai révén.
A múltból és a jelenből a hangsúly a jövőre helyeződött át, a jövőbeli trendek, fogyasztói elemzések és tudományos forrásból származó előrejelzések elemzése révén a 2030-as évek végére és a 2040-es évek elejére vonatkozó hihető forgatókönyvek megalkotása érdekében. A felhasználói személyképek és utazási térképek betekintést nyújtottak a koncepció alapvető értékeibe, tevékenységeibe és a javasolt megoldásokba, kialakítva az autonóm sofőrszolgálatot, étkezési élményeket és sokoldalú munkaterületeket kínáló, előfizetésen alapuló bérleti modellt.
A Hotel on Wheels sziluettjét elsősorban a félig sík első fülke nappali fénynyílása és a kecses hátsó rész jellemzi, amely az emeletes buszok első sorában lévő ülésekre emlékeztet, a nappali fénynyílásokon félig sík üveggel. Az Egyesült Államok nyugati partja által inspirált Hotel on Wheels futurisztikus külső dizájnja szerves hullámformákat tükröz, amelyek a hűtőrács mentén összefutnak a Mercedes-Benz örökségével.

A tágas belső tér, amelyet a bőséges természetes fényt beengedő nagyméretű üvegtető fokoz, maximalizálja a kényelmet és a funkcionalitást, és két zónát kínál az ülő- és étkezőhelyeknek. A “kilátó bár” egy kényelmes bár hangulatának kényelmi szolgáltatásait élvezi, mint például a hangulatvilágítás, a pult, a lounge-ülések és egyebek, és panorámás kilátást kínál a városnézéshez és a kikapcsolódáshoz.

Az állítható, emelkedő ülések lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a jármű magas övvonala alatt maradjanak a magánélet megőrzése érdekében, vagy feljebb emelkedjenek, hogy kívánatos kilátás nyílik a szabadba. A felső karosszéria az oldalsó nappali fénynyílásokkal és a mennyezet üvegből készült, míg a belső térben lehetőség van arra, hogy ezen üvegrészek többségét átlátszatlanná tegye, hogy növelje a magánéletet, vagy jelentősen csökkentse a természetes fényt.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek