Kalandbarát okosóra

A készülék 49 mm-es titániumházzal rendelkezik, és a márka eddigi legokosabb modellje. Az évek óta tartó fokozatos fejlesztések és finomítások után az Apple Watch készen áll arra, hogy hatalmasat ugorjon előre.


A technológiai óriás szerdán végre bemutatta a régóta pletykált Apple Watch Ultra-t. A márka új csúcsmodellje teljesen új dizájnnal és rengeteg új funkcióval rendelkezik, amelyek az eddigi legokosabb modelljévé teszik.

Apple Watch Ultra
Az első dolog, ami feltűnik, hogy milyen nagy az Ultra. A 49 mm-es titánium tokkal gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy kis iPhone, amelyhez egy karkötő van erősítve. Nem a méret az egyetlen szempont, ami az Ultra-t megkülönbözteti elődjétől. Sokkal szívhezszólóbb a megjelenése is, éles peremű képernyővel, amelyet lapos zafírkristály borít, és 2000 nites fényerővel, gombvédővel, vaskos digitális koronával és egy új, programozható akciógombbal büszkélkedhet. Az új gombokat és a koronát kifejezetten úgy tervezték, hogy kesztyűben is használható legyen. Emellett 100 méterig vízálló, és három új, akcióorientált pánt, a Trail Loop, az Alpine Loop és az Ocean Band egyikével érkezik.

Apple Watch Ultra
Az Ultra robusztus kialakítása nem csupán stilisztikai választás, hanem valódi célt szolgál. Az Ultra minden korábbi Apple Watch-nál jobban az aktivitásra lett tervezve. Akár fitneszmániás vagy kalandvágyó felfedező vagy, tele van olyan funkciókkal, amelyeket valóban használni fogsz. Ezek közé tartozik a továbbfejlesztett többsávos GPS, az átdolgozott Compass alkalmazás, amellyel pontokat jelölhetsz a térképen, a Backtrack üzemmód arra az esetre, ha visszakövetnéd a lépteidet, valamint az új Oceanic+ alkalmazás, amellyel a vízben tartózkodva rögzítheted a mélységeket és a mérési adatokat. Van egy új Éjszakai üzemmód is, amely a kijelzőt pirosra váltja a jobb láthatóság érdekében gyenge fényviszonyok között.

Apple Watch Ultra
Az óra néhány új biztonsági funkcióval is rendelkezik, amelyek létfontosságúnak bizonyulhatnak. Az első egy 86 decibeles sziréna, amely segít másoknak megtalálni téged, ha eltévedsz vagy megsérülsz. A készülék akkumulátora is 36 órán át bírja, bár az alacsony fogyasztású üzemmód ezt akár 60 órára is meghosszabbíthatja. Emellett továbbra is rendelkezik a korábbi Apple Watch-ok összes egészségügyi funkciójával, például pulzusméréssel és lépésszámlálással.
Nem az Ultra volt az egyetlen új Apple Watch, amelyet a márka bemutatott. Az Apple bejelentette a Series 8-at is, a már ismert és szeretett stílusos okosóra legújabb iterációját, valamint a kedvezőbb költségvetésű SE második generációját, amelyből hiányzik a testvérek néhány funkciója, de a legtöbb ember számára még így is teljesen megfelelő.
Az Apple Watch Ultra Magyarországon 419 990 forintba kerül és háromféle pánttal is elérhető: alpesi pánttal (zöld, narancssárga és csillagfény színben), terep pánttal (kék-szürke, fekete-szürke és sárga-bézs színben) valamint búvárkodáshoz való óceán szíjjal (éjfekete, fehér és sárga színben).

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek