Kalapács alatt az Esőember kabriója

Az 1949-es Buick Roadmaster kabrió az Esőemberből a Bonhams Scottsdale-i árverésén kalapács alá kerül. A filmes autók folyamatosan kerülnek a piacra, de ez az első alkalom, hogy a gyönyörű roadster elérhetővé válik, mióta Dustin Hoffman a forgatás után megszerezte.

Buick Roadmaster kabrió

Az Esőember – amely 1989-ben elnyerte a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv Oscar-díját – két testvér, Charlie (Tom Cruise alakítja) és Raymond (Hoffman) történetét meséli el, akik nem is különbözhetnének jobban egymástól, és csak egy országot átszelő út után ismerik meg egymást. Charlie egy önző cselszövő, aki csak azután ismeri meg Raymondot, hogy elhidegült apja meghal, és a Roadmaster kivételével minden vagyonát Raymondra, egy autista tudósra hagyja. Charlie megpróbálja megszerezni a vagyon feletti ellenőrzést, ezért úgy dönt, hogy Raymondot magához veszi, de mivel az nem hajlandó repülni, a duó kénytelen Cincinnatiból Kaliforniába autózni a kabrióban.

Buick Roadmaster kabrió

Ez a Roadmaster egyike a forgatás során használt kettőnek. A Sequoia Cream színű, sok krómmal hangsúlyozott, piros bőrbelsővel és barnás színű kabriótetővel ellátott autó. A motorháztető alatt egy erőteljes 5,24 literes soros nyolcas található, amelyhez egy kétfokozatú Dynaflow automata váltó társul, és a lista szerint 150 lóerő leadására képes. További jellemzői közé tartozik a független első felfüggesztés és a négykerekű hidraulikus dobfékek.

Buick Roadmaster kabrió

A pompás nyitott tetejű autót Hoffman 1988-ban szerezte meg, nem sokkal azután, hogy a Barry Levinson rendezte film forgatása befejeződött. A Larry Payne által teljesen felújított autó azóta is a színész tulajdonában van, és csak ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt. Úgy tűnik azonban, hogy Hoffman készen áll arra, hogy ez megváltozzon.

Buick Roadmaster kabrió

“A Buick túl sokáig állt a raktárban” – mondta egy nyilatkozatában. “Vezetni kell, élvezni és becsben tartani.”

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek