Karbonmentes luxus

A stílus találkozik a fenntarthatósággal ebben az első ilyen otthonban, amely sósvizes medencével, sportpályával, gyümölcsössel és méhkaptárral is rendelkezik.


Egy új malibui luxusotthon a fenntartható tervezés jövőjét szeretné jelenteni. A 14 400 négyzetméteres rezidencia az elejétől a végéig a környezetvédelem szem előtt tartásával épült, olyannyira, hogy azt ígéri, hogy nulla lesz a szén-dioxid-kibocsátása – ez az első otthon, amely valaha is megkapta ezt a kitüntetést.

zero carbonAz ilyen átgondolt építkezés azonban nem olcsó mulatság: A kaliforniai kastély 32 millió dollárba kerül. Remélik, hogy ez lesz az egyike a négy nulla szén-dioxid-kibocsátású háznak a környéken. A másik három még épül a közelben, egy nagyobb projekt részeként, amelyet a Crown Pointe Estates fejlesztő irányít. Mivel ez a legelső a sorozatban, találóan Zero One-nak nevezték el.

zero carbon
A fejlesztő mindenekelőtt a környezeti hatások minimalizálásán dolgozott az építkezés során. A Zero One tervezése során, ahol csak lehetett, helyi, fenntartható forrásból származó fát használtak az acél helyett; a beton használatát is minimálisra csökkentették. Ezek az anyagcserék segítettek csökkenteni az otthon szénlábnyomát még a befejezés előtt.

zero carbon
A Zero One teljes egészében napelemekből származó villamos energiával működik. Még azok a dolgok sem, amelyekről általában azt gondolnánk, hogy fosszilis tüzelőanyagokat használnak: a kültéri grillsütő elektromos, a konyhában indukciós tűzhely van, a kandalló pedig víz és levegő kombinációjával kelti a nyílt láng illúzióját. Az otthon teljes villamos energiája Ventura megye megújuló energiahálózatából származik.

zero carbon
A rezidencia a benne rejlő fenntarthatóságon kívül is rengeteg kényelemmel rendelkezik. A hat hálószobás, kilenc fürdőszobás birtokhoz házimozi, fitneszközpont, sósvizes medence, borospince, valamint bocce- és kosárlabdapályák, továbbá egy elektromos autótöltő állomás is tartozik.

zero carbon

A 2,48 hektáros telken elhelyezkedő birtokon gyümölcsös, zöldség- és fűszerkert, valamint méhkas is található – azok számára, akik kicsit finnyásak a méhekkel kapcsolatban, a vásárláshoz két év méhészeti szolgáltatás is jár.

zero carbon
Ha lemaradnál erről a nulla szén-dioxid-kibocsátású otthonról, még három másik is van a kínálatban és a fenntarthatóbb építés és életmód felé mutató tendencia miatt szinte biztos, hogy a közeljövőben még több is fel fog bukkanni.

zero carbon

zero carbon

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek