Sirályok szárnyán

Achille Salvagni olasz építész és dizájner, akinek irodái Londonban és New Yorkban is vannak, egy retro új rezidenciát tervezett, amely Miami Beach századközépi fénykorának, valamint az elismert olasz tervezőnek, Gio Pontinak állít emléket.

A sirályok szárnyára emlékeztető, érzéki, fehér síkok keretezik a külsőt; belül luxus anyagok – Negresco, Verde Alpi és Malyat mészkő; belga fekete márvány; csiszolt francia mahagóni; csiszolt és természetes tölgy; bronz – alkotják az épületet, amely inkább tűnik szabadon álló szobornak, mint otthonnak.

Achille Salvagni
A fényűző otthonok és jachtok, valamint kitűnő egyedi bútorok és világítás megalkotásáról ismert római építész és tervező egy nemzetközi ügyféltől kapott megbízást a ház külső és belső kialakítására. A frissen elkészült és soha nem lakott – a tengerentúli tulajdonos a világjárvány okozta utazási komplikációk miatt úgy döntött, hogy eladja – az ingatlant eredetileg 21 millió dollárra árazták be. Most Oren Alexander és Isaac Lustgarten a Douglas Elliman-nél 19 millió dolláros árcédulával szerepel a listán.

Achille Salvagni
A házban található minden egyes bútordarabot és műalkotást Salvagni tervezte, vagy kifejezetten azért választották ki, hogy kiemelje az otthon dinamikus építészetét. A vintage darabok a merész stílusú tervezőket képviselik, mint például Paolo Buffa, Stilnovo, FontanaArte, Serge Mouille, Angelo Lelli és Marco Zanuso), és további 1,2 millió dollárért minden megvásárolható az ingatlannal együtt.

Achille Salvagni
Belül hét hálószoba és hét fürdő található közel 8000 négyzetméteren. Mindezek közé tartozik egy bejárati galéria, egy kétszintes nappali kandallóval és egy bronz lépcsőház.

Achille SalvagniA konyhaszekrényeket 24 karátos arany levéllel fényezték – kit érdekel, ha nem praktikus, nem igaz? – és bármerre nézel, mindenhol íves falak, tornyosuló ablakok és sötét fa hangsúlyok vannak, amelyek kontrasztban állnak a mályvafehér festékkel és váratlan színfoltokkal, mint például az Yves Klein-kék zománcozott oszlop, amely a nappali fölött lebegő lounge-ot tartja.

Achille Salvagni
A fő lakóterek ívelt falai intim, barátságos tereket teremtenek; míg a privát területek szigorúbbak, hogy nyugodt légkört teremtsenek. Az első emeleten a fogadóterek mellett egy jógaterem, egy gőzfürdő és a garázshoz való hozzáférés található. A nappaliból üveg tolóajtók vezetnek a mészkő teraszra és a 27 méter hosszú, végtelenített medencére, ahol egy cabana és egy kültéri konyha is található.

Achille Salvagni
A valamivel több mint egyharmad hektáros területre szorított ingatlanhoz tartozik egy privát dokkoló és 34 méter hosszú vízpart a Surprise Lake-en, amely összeköti a Biscayne-öblöt az Intracoastal Waterway-vel. Miami belvárosa csak néhány percre van.

Achille Salvagni

Achille Salvagni

Achille Salvagni

 

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek