Katamarán beach

Az ISA Yachts úgy döntött, hogy a szuperjacht vonalakon kívülre is tervez hajókat. A Palumbo Group által irányított olasz cégcsoport nemrég mutatta be első katamaránját, hogy egy átfogóbb flottát hozzon létre.


A Zeffiro névre hallgató 40 méter hosszú katamarán az ISA szerint nagyvonalú belső teret párosít innovatív kialakítással, amely még több előnyt biztosít, mint egy hagyományos egytestű.
A Zeffiro kiemelkedő jellemzője a 13 méter szélesség, amely lényegében egy sokkal nagyobb hajó térfogatát adja. A méretes belső teret a Berret-Racoupeau Yacht Design szerelte fel, és tele van kortárs bútorokkal, valamint rengeteg természetes fénnyel.

Zeffiro
A Zeffiro középpontjában egy teljes gerendázatú tulajdonosi lakosztály áll, amely a főfedélzet teljes orr-részét elfoglalja. Királyi méretű ággyal, saját társalgóval, gardróbszekrénnyel és íróasztallal felszerelt. A lakosztály a cockpitbe nyílik, amely maga is több mint 1000 négyzetmétert tesz ki, és egy jakuzzival van felszerelve.

Zeffiro
A főfedélzet hátsó részében a tágas nappali nagyjából 2150 négyzetméteren terül el, és zökkenőmentesen ötvözi a belső és a külső teret. Az alsó fedélzeten eközben négy VIP-kabin található, amelyek az ISA szerint több magánéletet és helyet kínálnak, mint a hagyományos szuperjachtokon található kabinok. A legénységi kabinok szintén ezen a fedélzeten találhatók, míg a kapitány kabinja a felső fedélzeten található.
Kívül pedig rengeteg hely áll rendelkezésre a pihenésre. A flybridge keménytetős biminivel és bárpulttal van felszerelve, amely tökéletes a naplementékhez. Van még egy strandklub kihajtható oldalsó szárnyakkal és egy tornateremmel, valamint egy hátsó társalgó, amely több ülőhelyet kínál a szabadtéri szórakozás szerelmeseinek.

Zeffiro
Ami a teljesítményt illeti, a Zeffiro kettős hajótestének köszönhetően stabilizátorok használata nélkül is sima és biztonságos hajózást biztosít, míg a kis merülés szinte bármilyen mélységben lehetővé teszi a hajózást. A hajó 3700 tengeri mérföldes hatótávolságot is kínál, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincs olyan úti cél, amely ne lenne elérhető.

Zeffiro
“A Berret-Racoupeau Yacht Design tapasztalt francia csapatának briliáns munkájából eredően szilárdan hiszünk abban, hogy az ISA Zeffiro igazán nagyot tud szólni a jachtok arénájában” – mondta Giuseppe Palumbo vezérigazgató egy nyilatkozatban. “Az ISA Yachts márkakínálatunk diverzifikálására vonatkozó döntésünk egy alapos elemzés eredménye, amelynek célja az volt, hogy a motoros katamaránok piacának csúcskategóriájába pozícionáljuk magunkat.”

Zeffiro
Palumbo, aki jelenleg öt világhírű márkát felügyel, 2016-ban vásárolta meg az ISA Yachtsot. Az anconai hajógyár azóta hírnevet szerzett minőségi szuperjachtjairól – de ha ez a power katamarán sikeres lesz, akkor ez egy teljesen új éra kezdetét jelentheti.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek