Kert 53 emelet magasan

Új szerepben tünteti fel az ODA New York a felhőkarcolókat, köztük a “Seattle Tower” nevű építményét. Egy tipikus felhőkarcoló lakója méltán érezheti magát elszigetelve a magasban, távol az utca népétől és a szomszédoktól. A függőleges építkezés inkább a hétköznapi élet megfigyelőjévé tette az embert, mintsem részesévé, minimálisra csökkentette a közösségi interakciókat és elszakította a lakókat a külvilágtól. Ezt szándékozott az ODA által megálmodott Seattle Tower visszafordítani és az 53. szintre megálmodott egy kertet.

Seattle belvárosában képzelte el az ODA a tornyot, mely közepén található üreg kilátást biztosít a Rainer-hegyre. A dizájn tükrözi az ODA alapítója, Eran Chen hitét, miszerint minden városlakó számára biztosítani kell a hozzáférést otthoni külteréhez. A projekt célul tűzte ki, hogy olyan egyedi kertet alkot meg, amely összhangban van a környezet topográfiájával. A torony közepén lévő üreg kétféleképpen szolgálja a lakókat, nem csupán közösségi teret kínál a szabadban, de Seattle természetes szépségét is eléjük tárja.

Seattle Tower

Az ODA New York által megálmodott Seattle Tower határozott új formákat fejez ki, össze szeretné kötni az építészetet és a közösséget, kapcsolattartásra alkalmas tereket hozva létre. Ahelyett, hogy ablakot nyitnánk, a dizájn csapat jóvoltából akár ajtót is nyithatunk a magasban lévő kertre, ahonnan a tenger és a hegyek is láthatóak a távolból. Az új kültéri kertben találkozhatunk szomszédainkkal.

Seattle Tower

Eran Chen, az ODA New York alapítója szerint “Lennie kell egy jobb módja otthonaink elrendezésének az egyre sűrűbben lakott városokban, ahol élvezhetjük a magánéletünket amellett, hogy szomszédainkkal is találkozunk, ahol kiülhetünk a kertbe és érezhetjük a nap melegét arcunkon.”

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek