Sportkupé szuperjacht formába öntve

A három fedélzetű hajó tiszta vonalakkal, kiegyensúlyozott méretekkel és tökéletes sziluettel hódít. Gyönyörű dolog két kultúra harmóniája, különösen egy szuperjacht formájában. Rossinavi legutóbbi testreszabott hajója is ilyen. A klasszikus olasz dizájn keveredik az amerikai találékonyság legjavával.

A korábban Projekt Vector 50 néven futó EIV egy három fedélzetű luxus jacht az olasz hajógyár legjavából, melyet egy amerikai ügyfél vásárolt meg.A 49 méteres hajó párosítja az Enrico Gobbi velencei stúdiója, a Team for Design által megálmodott elegáns olasz belső és külső megjelenést az amerikai technológiai és mechanikus alkatrészekkel.

Rossnavi

Az EIV tiszta vonalakkal, kiegyensúlyozott arányokkal és ferde sziluettel rendelkezik, melyet a folytonos üveg felületek alkottak. Dizájn ötleteket merített az autógyártásból és a sport légbeömlő rácsokból egy sport kupéhoz hasonlóan. 7 láb feletti sekély merüléssel és rendkívüli stabilitással rendelkezik, mellyel kényelmes utazást biztosít az Egyesült Államok körül, a Bahamákon, a Karib-szigeteken és Dél-Florida vizein.

Rossnavi

“Léptékváltást jelent Rossinavi számára ez a hajó” – nyilatkozta Federico Rossi, a hajógyár vezérigazgatója. “A növekvő és jelentős érdeklődést mutat az amerikai piac a hajógyár iránt, mi pedig folyamatosan azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a módját, hogyan kollaboráljunk az amerikai beszállítókkal a teljesen testre szabott hajók gyártása során.”

Rossnavi

Meghajtását tekintve az EIV iker MTU 16V 2000 M96L motorokkal van felszerelve, melyek képesek a 2450 fordulat per perces teljesítményre. 19 csomó csúcssebességre és 15 csomó utazó sebességre képes, 3600 tengeri mérföld megtételére képes a kényelmesebb 10 csomóval. Bár ez sem nevezhető átlagosnak, ezt az egyedi jachtot belső kialakítása teszi igazán lenyűgözővé.

A kortárs és a modern átgondolt keveréke jellemzi a belső teret, mely összehoz egy sor optikai anyagot, mint a bőr, onyx és a bronzos sárgaréz. A legtöbb dekoratív lámpát és bútort maga Gobbi tervezte és olyan luxus márkák csúcsminőségű anyagait használta fel, mint a Hermes, Rubelli és az Armani Casa.

Rossnavi

A nagyvonalú, nyitott terű elrendezés akár nyolc vendég elszállásolását is meg tudja oldani a négy alsóbb fedélzeten elhelyezkedő, saját fürdőszobával rendelkező kabinban, míg a tulajdonos élvezheti a minden igényt kielégítő fő lakosztályt a fő fedélzeten, melyhez saját terasz is tartozik. A belső tér művészien folyik egybe a külsővel a padlótól mennyezetig nyúló üvegablakoknak és tolóajtóknak köszönhetően. Kint a vendégek használatba vehetik a túlméretezett medencét a napozó teraszon, valamint a bárt és a napozóágyakat.

Rossnavi

A hajó nem az első tagja a Vector családnak. 2018-ban Rossinavi már egy másik, 60m-es hajót is tervezett egy amerikai tulajdonos számára. Ahhoz hasonlóan Az EIV is magában foglal egy sor vízi játékszert. Remélhetőleg több családtag is megjelenik majd a közeljövőben.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek