Kicsi a bors, de gyors

Az AC40 az Emirates Team New Zealand által tervezett hajóval most már te magad is átélheted a vitorlázás legrégebbi és legtörténelmesebb versenyének izgalmát.


A McConaghy Boats megkezdte az AC40 értékesítését, amely az America’s Cupon versenyző egytestű fóliás vitorlás hajó kicsinyített változata. A karcsú hajó lehetővé teszi, hogy te és egy háromfős legénység a határait feszegesse a vízen.
Az AC40 alapja az Emirates Team New Zealand által tervezett és a McConaghy által épített AC75 egynapos vitorlás. Ez a hajó 2021-ben az új-zélandi Aucklandben versenyzett a 36. Amerika Kupán, és a következő két versenyen is vitorlázni fog. A kicsinyített hajó körülbelül fele akkora, mint a teljes méretű változat, a hajótest mérete 20 méter helyett 12 méter az orrtól a tatig.

Emirates Team New Zealand
A jacht egytestű hajója karbon kompozitból készült, és fedélzeti szerkezettel rendelkezik, amelyben két pilótafülke található a legénység tagjai számára. Az AC75-höz hasonlóan a jachtnak sincs kielje, és a hajótest alá szerelt szárnyszerű hidroprofilokkal rendelkezik. A hajó egy kétrészes Southern Spars árbocra erősített puha szárnyvitorlát használ, amellyel akár 44 csomós sebességgel száguld a vízen. A csomagot teljes hidraulikus vezérlés és elektronikus PLC és műszerrendszerek egészítik ki, mint amilyeneket az Emirates Team New Zealand használ.
A hajó, amely mind a versenycsapatok, mind a magánrajongók számára elérhető, vitorlázásra készen, minden rendszerrel felszerelve és üzembe helyezve érkezik. Ahhoz azonban, hogy a hajót vízre lehessen vinni, egy csapatra lesz szükség. Két kormányosra és két trimmelőre van szükség a jacht vezetéséhez, míg egy robotpilóta-rendszer gondoskodik arról, hogy minden más zökkenőmentesen működjön.

Emirates Team New Zealand
Azok, akik egy AC40-essel szeretnék bővíteni a gyűjteményüket, közvetlenül McConaghyt kereshetik. Készüljenek fel azonban arra, hogy borsos árat kell fizetniük. A Jalopnik szerint a zsugorított versenyhajó körülbelül 2 millió dollárba kerül majd. És ha aggódsz, hogy megvan-e benned a kellő szakértelem ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki egy ennyibe kerülő hajóból, nem kell aggódnod. McConaghy egy házon belüli szimulátorral is rendelkezik, hogy még a vízre szállás előtt be tudd tanulni a dolgokat.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek