Lenyűgöző szállodák a világ leghíresebb építészeitől

Amikor utazgatunk, rengeteg érdekes épületet megnézünk kívülről, de arra ritkán nyílik lehetőségünk, hogy eltöltsünk valamelyikben egy éjszakát.

Lenyűgöző szállodák a világ leghíresebb építészeitől

Azonban néha kínálkozik az alkalom, amit érdemes megragadnunk. Ezek a neves építészek hotelekhez is adták a nevüket, így végre belülről is megcsodálhatjuk, mit rejt a designvilág legnagyobb gondolkodóinak feje.

Hotel Marqués de Riscal

Frank Gehry feje tetejére állította a spanyol Bilbaót, amikor bemutatta a Guggenheim Múzeumot. Az emberek egyszerre istenítették és ócsárolták az épületet, hiszen a régi ipari város egy szempillantás alatt modern művészeti alkotássá vált általa. Azonban tagadhatatlan a siker, hiszen néhány évvel később felkérték az építészt, hogy tervezze meg a Hotel Marqués de RiscaltRiojában. Gehry szerint a hotel designját ebben az esetben is az általa kedvelt hullámos és cikcakkos formák ihlették.

Lenyűgöző szállodák a világ leghíresebb építészeitől

A hotellel a borászat és a régió előtt szeretett volna tisztelegni. Ennek értelmében a homlokzatot hullámos, rózsaszín, ezüst és arany titánszalagok borítják, amelyek a Rioja bor színeivel kápráztatnak el minket. Gehry legújabb alkotása, a 43 szobás szálloda – amely az építész egyedi bútoraival van tele – több mint egy építészeti remekmű. Egy remek étterem, művészeti kiállítótér és természetesen borospince is található benne.

Morpheus Hotel

A Morpheus Hotel cikkcakkos vonalai és ék alakú tornya olyan hatást keltenek, mintha egy sci-fiből öltött volna testet. Természetesen a hotel neve is innen származik. A lenyűgöző épületet Zaha Hadid tervezte, aki a kínai jade faragás hagyományából merítette az ihletet, és ez a torony belsejébe faragott hézagokkal is megmutatkozik.

Lenyűgöző szállodák a világ leghíresebb építészeitől

Az építész ezekre a terekre városias ablakokként utal. Bent a vendégek tizenkét üveglift közül válogathatnak, amelyekből az egész hotelt látják. Azonban még az összes sci-fi elemmel is igazi makaói élmény vár minket, az összes luxussal együtt: kaszinó, Michelin-csillagos éttermek és 770 szoba.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek