Letisztult és minimalista

A lakókocsik kialakítása sokat fejlődött az elmúlt években, de még mindig hagy némi kívánnivalót maga után. A Kworks új Mio Space modelljénél azonban ez nem így van. Az utánfutó az egyik legjobban kinéző szabadidőjármű, amit eddig láttunk, ugyanakkor elég sokoldalú ahhoz, hogy bármilyen módon használható legyen.


A Mio Space a japán lakókocsigyártó és a Lixil lakberendezési vállalat együttműködésének eredménye. A duó kifejezetten úgy tervezte és tervezte meg a járművet, hogy az alkalmazkodjon a különböző életstílusokhoz. A páros célja az volt, hogy olyan lakókocsit hozzanak létre, amelyet az év minden napján lehet használni, függetlenül attól, hogy hová visznek az utazások.
Elég egy pillantás, hogy lássuk, a Mio Space más. Az Airstream és a Bowlus retro stílusú modelljeit leszámítva a legtöbb lakókocsi általában olyan nehézkes monstrumok, amelyeket az elmúlt évtizedek során bármikor megépíthettek volna. A Kworks járműve azonban letisztult és minimalista megjelenéssel tűnik ki. Az utánfutó alsó felét fapanelekkel bélelték ki, míg a teteje meta festésű, csak az ajtaja és két panorámaablak szakítja meg.
Az utánfutó belülről is ugyanolyan jól néz ki. A „variálható” belső teret úgy tervezték, hogy a lehető legsokoldalúbb legyen, és az elejébe rejtett konyhasarok kivételével nincs beépített készülék vagy berendezési tárgy. Az egész teret fa lécekkel bélelték ki, amelyek jól néznek ki, ugyanakkor sokoldalú alapot nyújtanak bárminek, amit be akarsz építeni, legyen az ülőalkalmatosság, ágy vagy tároló.

A Mio Space nem csak kempingezésre készült, és ez a letisztult elrendezés lehetővé teszi, hogy a fedélzet meghosszabbításától kezdve, irodahelyiségként vagy mobil üzlethelyiségként is használható legyen, hogy csak néhányat említsünk.
A Mio Space-nek jelenleg egy hátránya van, mégpedig az, hogy jelenleg nem világos, hogy Japánon kívül is elérhető lesz-e. A Kwork azt tervezi, hogy jövő nyáron megnyitja az előrendeléseket a lakóautóra, amelynek még nincs ára, de úgy tűnik, hogy csak belföldön veszik majd át őket. Reméljük, hogy ez megváltozik, ha elég nagynak bizonyul a kereslet.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek