Luxus napfogyatkozásban

A napfogyatkozás lenyűgöző jelenségéből merítve a Rolls-Royce bemutatja legújabb showstopperét: a Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collectiont. Ez a limitált szériás jármű az égi csoda előtt tiszteleg, és úgy tervezték, hogy még a legigényesebb ügyfeleket is magával ragadja, akik kifinomultságra vágynak egy merész csavarral.


A Rolls-Royce a Lyrical Copper fényezést választotta a külső megjelenéshez, ami messze nem mindennapi választás. Ez az egyedi bevonat porított réz pigmentet tartalmaz, amely szinte tompának tűnik, amíg a fénybe nem ütközik, és irizáló ragyogást nem mutat.

Ezt egészítik ki a jármű Pantheon hűtőrácsán és a féknyergeken megjelenő mandarin akcentusok. Az utolsó simítást a karosszéria vonalvezetése adja, amelyet aprólékosan kézzel festettek mandarin tűcsíkokkal.
Azok számára, akiknek van szerencséjük betenni a lábukat ebbe az ultraluxus szedánba, a belső tér az érzékek ünnepe. Az ülések kétszínűek, tökéletesen összeolvadnak a több mint 200 000 egyedi perforációból álló, egyedi perforált műalkotással.

A mandarin színű kárpitozás csövezése élénk kontrasztot nyújt a fekete bőrrel, amely elsősorban az utasteret öltözteti. Különleges megvilágított taposólemezek és Mandarin-akcentussal díszített, kihúzható esernyők is jelen vannak, emelve az exkluzivitás érzetét.
Ami azonban ellopja a reflektorfényt, az az 1846 lézerrel maratott „csillagot” tartalmazó, megvilágított homlokfal. Ennek elkészítése több mint 100 órányi szakértői munkát igényelt, ami megtestesíti a Rolls-Royce elkötelezettségét a páratlan kézművesség iránt.
Egyetlen Rolls-Royce sem teljes a Bespoke Starlight Headliner nélkül, és a Black Badge Ghost Ékleipsis változata ezt új szintre emeli. A „1846 csillaggal” ellátott mennyezet egy különleges animációval kel életre, amely az ajtók nyitásakor és a motor indításakor aktiválódik. Ez az égi show hét percig és 31 másodpercig tart, ami a teljes napfogyatkozás leghosszabb időtartamát utánozza.
Az utastér fényűzését egy „Gyémántgyűrű időmérő” – egy analóg óra, amelyet egy 0,5 karátos, briliáns csiszolású gyémánt díszít. Ez az időmérő első alkalom a Rolls-Royce számára, mivel ez az első alkalom, hogy egy drágakövet használnak egy óra lünettáján.
A motorháztető alatt a luxusszedánt egy 6,75 literes, ikerturbós V12-es motor hajtja. Ez az erőforrás nyolcfokozatú automata sebességváltóval párosul, és közel 600 lóerőt juttat mind a négy kerékre.
Az október 14-én bemutatott csúcskategóriás jármű a nyugati félteke egyes régióiban látható gyűrűs napfogyatkozással szinkronizált időpontban lépett be a nagyvilágba. Ez a szerencsés időzítés csak fokozza az autó vonzerejét, amit az is tükröz, hogy mind a 25 darab már elkelt.
A világ egyik legdrágább autójaként ez a legújabb Rolls-Royce csoda zökkenőmentesen ötvözi a csúcsminőségű kézművességet a merész, kozmosz-témájú dizájnelemekkel. Az eredmény nem pusztán egy közlekedési eszköz, hanem egy mozgó remekmű, amely ugyanúgy magával ragadó, mint a megalkotását inspiráló égi események.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek