Luxus rezonancia

Vianney Halter órásmester nemrégiben mutatta be legújabb vívmányát a La Resonance-szal, egy olyan időmérővel, amely több éves kutatás és fejlesztés eredménye, amelyet olyan modellek előztek meg, mint a Deep Space Tourbillon 2013-ban és a Deep Space Resonance 2021-ben.

La Resonance

A La Resonance egy 3 mutatós, 35 gramm súlyú, könnyű, kerek óra, amelyet két oszcillátor szabályoz, amelyeket akusztikus rezonancia segítségével kapcsolnak össze, ami miatt a két spirálbillentyűs oszcillátor hatással van egymásra, gyorsan elérve egy közös frekvenciát, így az egész szabályozó rendszer pontosabbá válik. A 3 ívelt zafírablakkal zárt 39 mm-es egytestű titángyűrű határozza meg, a tok minimalista megközelítésű. A fülek, egy kis vállnak és fazonnak köszönhetően, kissé elkülönülnek a testtől. Kivehetők, hogy lehetővé tegyék a teljes helyreállítást a geometria megváltoztatása nélkül.

La Resonance

A 9 óránál lévő, bütykös korona lehetővé teszi, hogy a jobb oldali tokszalagot zafír ablakkal szereljék fel, amely feltárja a mechanizmusok szépségét és különösen az akusztikus rezonancia szívét. Az új kaliber VH222 igazán egyedi architektúrával jellemezhető, az új kalibernek nincs főlemeze, mivel csak hidakkal és pillérekkel készült. Minden felesleges anyagot lefaragtak, és minden egyes alkatrész a funkciójának megfelelően a lehető legvékonyabb és legkönnyebb. Az energiát két hordó biztosítja, amelyek egy 55 részből álló differenciálműbe táplálkoznak, amely felosztja az energiát, hogy a két egyensúly a megfelelő mennyiségű energiát kapja a szinkronizáláshoz. A járástartalék 100 óra.

La Resonance

Az erő áramlását követve, a 9 óránál lévő hordóktól a 3 óránál lévő rezonanciakötegig, látható, hogy az alkatrészek sűrűsége csökken, hogy jobb rálátást nyújtson a két összekapcsolt mérlegre. A csatolás akusztikus hullámok átvitelével valósul meg egy szilárd egységen keresztül, mint egy hangvillában.

La Resonance

Ehhez a mérlegeknek a lehető legközelebb kell lenniük egymáshoz, a lehető legkisebb hídon keresztül összekötve, hogy az energiaáramlás a két oszcillátor között történjen, amelyek felépítése a lehető legszimmetrikusabb. A rezonanciafunkció mindaddig tart, amíg elegendő energia áll rendelkezésre. Két rezonancia mód van: vagy fázisban (a két rugó együtt tágul), vagy fázisellenállásban (az egyik spirál teljesen kitágul, míg a másik teljesen összehúzódik). Az, hogy az óra melyik üzemmódban záródik be, a csigák helyzetétől függ, amikor az energia átlépi a rezonancia küszöböt, és az óra megállásakor visszaáll. A különböző viselkedés a 3 óránál lévő zafír ablakon keresztül értékelhető. Minden egyes alkatrész aprólékosan, minden oldalukon ecseteléssel és anglázzsal díszített. A Vianney Halter La Resonance órából évente mindössze 7 darab készül. Az ára 235 000 svájci frank, tehát körülbelül 86 millió forint.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek